listopad 2016

4. 11. – Obdrželi jsme objednávku z 18. 4. 2016, na jejímž základě společnost M.C.TRITON, spol. s r.o. zpracovala žádost o dotaci na strategické dokumenty. Zmínku o obchodním tajemství, kterým radnice zdůvodňuje odmítnutí poskytnout nám kopii žádosti o dotaci, v ní nenacházíme.

8.11. – obdrželi jsme zápis z RM č. 23/2016, kde se rada zabývala naší Výzvou na zrušení výběrového řízení na zametací stroj s konstatováním, že výzva obsahuje nejasné formulace. Na námi poukazované faktické nesrovnalosti ve výběrovém řízení nebyl vůbec brán zřetel.

10. 11. – Ilona zasílá městu dotaz, jakým způsobem byla nebo do konce roku bude využita navýšená částka v rozpočtu města určená na dětská hřiště. Na jednoduchou otázku reaguje tajemník úřadu nesmyslnou ironickou odpovědí, která se netýká dotazu. Proč je cesta k informacím týkajícím se i nekonfliktních témat tak trnitá?

14.11. – Ilona  požádala o informaci znovu, tentokrát s odvoláním na zákon o svobodném přístupu k informacím. Šlo konkrétně o dotaz na hřiště v ul. Družstevní a nad zastávkou v Letkách mezi bytovkami.

14. 11. – pan J. Čermák, zaměstnanec správy majetku města, zasílá Petře po téměř měsíci! technickou specifikaci zametacího stroje. Výběrové řízení bylo před 12-ti dny ukončeno a dodavatel ze dvou zájemců vybrán. V tuto chvíli je dokument v podstatě bezcenný…

24.11. – Pan tajemník zasílá Iloně odpověď ohledně hřišť v Letkách. Nad zastávkou mezi bytovkami bude demontována klouzačka, nahrazena novou a budou doplněny další dva herní prvky. Na hřišti v ul. Družstevní byla provedena revize stávající prolézačky, dovybavení hřiště odpověď nezmiňuje. Obyvatelé okolních domů přitom radnici o doplnění herními prvky žádají již od roku 2015. Snaží se komunikovat písemně, osobně, emailem. Doposud s negativním výsledkem a odkazem na další čekání. Bohužel ani po navýšení příslušné položky městského rozpočtu zastupitelstvem a příslibu tajemníka, že požadavek bude řešen, se situace na hřišti nemění. Doufejme jen, že důvodem není fakt, že se o problematiku začala zajímat opozice.

28.11. – Petra požádala o nové znění pravidel pro podávání žádostí o dotaci města pro rok 2017, které schválila rada na svém jednání 23.11. Tady jsou! Pozor termín por podání žádostí je jen jeden, a to 17.2.2017.

30.11. – dostali jsme pozvánku na jednání ZM 14. prosince. Začátek je posunut na 19. hodinu. Zajímavým bodem je prezentace architektonického návrhu na dostavbu náměstí.

Komentářů: 2

  1. Helena Oesterreicherová napsal:

    K hřišti v Letkách – o obnovu a především OPRAVU hřiště mezi bytovkami u zastávky v Letkách jsem žádala letos v srpnu. Důvodem bylo hlavně to, že karabiny na houpačkách jsou ve špatném stavu a houpačky jsou uvolněné. A také jsem žádala o nové prvky, protože na hřišti je ještě místo a protože jenom v našem domě a ve vedlejším domě se v posledních pěti letech narodilo nebo přistěhovalo asi patnáct dětí a na hřišti byla jenom houpačka a klouzačka. Odpověď na mou žádost jsem nedostala, ale na začátku prosince byla demontovaná klouzačka a minulý týden byla odkopaná zemina zřejmě tedy pro novou klouzačku. Houpačky zůstaly, což nám nevadí, ale je potřeba opravit ty karabinky a nové uchopení houpaček – to budu urgovat, protože nyní je nebezpečné se na houpačkách houpat. Každopádně jsem ráda, že se s hřištěm něco děje.

    • Ilona Ptáčková napsal:

      Informace o tom, že skupina rodičů žádá město již přes rok o určité úpravy na hřišti v Letkách, se týkala přímo ul. Družstevní. To, že se s nějakým požadavkem připojili i rodiče z bytovek nad zastávkou v Letkách, je jedině dobře a je jedno, zda to bylo upozornění na poškozené části nebo žádost o nové prvky. To hřiště mezi bytovkami je více jak 10 let staré a určitě tam nestačí jen vyměnit písek. Dobré hlavně je, že se občané takové požadavky nebojí na úřadě přednést nebo napsat informace a je dobré také vědět, že by se jim mělo do 5 dnů dostat odpovědi alespoň ve smyslu, že úřad požadavek zaregistroval a jak bude řešen.
      Na ZM v září 2016 se odsouhlasilo navýšení rozpočtu na opravy hřišť, bez toho nejde nic a pan tajemník jasně řekl, že peníze budou použity právě na tyto dvě hřiště. Právě v ul. Družstevní se rodiče ohledně lepšího vybavení hřiště pro své děti dožadují již déle. Více méně byli zprvu odmítáni vždy se zdůvodněním nedostatku financí na dané položky. Tento důvod teď pominul, ale překvapivě máme další zimu v běhu a řešení stále není.
      Nevím, z jakého důvodu se pracovníci na obci rozhodli celou finanční částku dát do dovybavení hřiště nad zastávkou a v ul. Družstevní dál řešení odložit.
      Mezi bytovkami v Letkách je to jinak dobře, byť se mohlo řešit vše na etapy, aby právě mohlo být vyhověno všem. Působí to jen bohužel trochu výsměšně, vzhledem ke snaze určité skupiny občanů s úřadem lidsky komunikovat, nabízet řešení, trpělivě čekat a ze strany úřadu se dočkat jen postoje přehlížení. V ul. Družstevní došlo jen na revizi vstupu do stávající prolézačky, tedy k opravě.
      Mezi bytovkami jste žádala o opravu a došlo rovnou k výměně jiného prvku a v ul. Družstevní žádali jiní o nový prvek a došlo jen k opravě toho stávajícího. Skoro to vypadá, že to jen někdo popletl…., což je samozřejmě vtip.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>