Libčický divadelní podzim: Buštěhradský KIX s přísným zákazem sněhu

LDP2016:  KIX - Přes přísný zákaz...
Předposlední představení ochotnické přehlídky “Libčický divadelní podzim 2016” jsme přivezli z Buštěhradu. Každý, kdo byl a viděl, snad bez zaváhání potvrdí – tamní ochotnický spolek KIX nabídl profesionální zážitek. A pokud jste nebyli? Vaše škoda. Jen z části ji můžeme kompenzovat několika fotografiemi z pátečního listopadového večera.

Nezapomeňte, z letošního divadelního podzimu zbývá poslední představení – 11. prosince vám LOĎ zahraje svůj první kus – “Ženitbu”. A vy si stále můžete zarezervovat lístky.

Před představením

Vyzkoušeli jsme si na KIXu jedno vylepšení. Pomocí přenosného pódia – pečlivě vypodloženého koberci, aby se podlaze sálu nic nestalo – jsme zvedli poslední dvě řady židlí. Takže to bylo poprvé, co se v libčické ZUŠ vydávaly lístky “na balkón”.

1. poločas

Pozor, tenhle nadpis, to je chyták! Divadelní představení se nehrají na dva poločasy. (Jen pro úplnost: ani na tři třetiny.)

Přestávka

Nikoliv komerční. Tahle se využije k protažení údů (není v tom žádné vúdú), konverzaci a konzumaci. Musí se probrat, jak jim to jde – a to jde nejlíp třeba nad pohárkem vína.

2. dějství

Zatímco v prvním dějství se to všechno spíš šmodrchá a zamotává, v tom druhém se to musí rozmotat, aby to na konci všechno dobře dopadlo. A aby zbylo i na nějakou tu svatbu. Vlastně ne: tohle je současný autor, tedy stačí, když se skoro všichni popárují a založí nebo utuží svůj romantický vztah. No… …ono to vlastně zase tak veliký rozdíl proti starým hrám není.

 

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>