Lesní školka Kulíšek, předškoláci a příměstské tábory

Je tomu již tři roky, co působí v Libčicích Lesní školka Kulíšek. Za tu dobu se stihla přestěhovat blíže k lesu, pořídit pro děti maringotku, blátivou venkovní kuchyňku, vysadit zahradu z jedlých keřů.

Letos poprvé budou školku opouštět děti, které se chystají do školy. Než tomu tak bude, vykovají si vlastnoručně klíč, který jim symbolicky otevře bránu, kterou vykročí ze školky pryč – do školního světa.

Zápis

Dne 26. dubna proběhne v zázemí Kulíška zápis na příští školní rok a doufáme, že se podaří školku otevřít na 4 dny v týdnu.  Zájemci o docházku do Lesní školky Kulíšek, kteří nestihnou zápis, můžou kontaktovat koordinátorku školky na mailové adrese kristinahertova@centrum.cz.

Příměstské tábory

Jako každoročně pořádá Lesní školka Kulíšek i příměstské tábory pro děti od 4 do 8mi let.

První se jmenuje LESNÍ EXPEDICE S MAKOVÝM MUŽÍČKEM  a bude se konat od 10. do 14. července. Každý den budou děti podnikat expedici do přírody za jinými zvířecími či rostlinnými druhy. Na táboře však nebude chybět ani zpěv, divadlo či výtvarničení.

Druhý tábor proběhne od 21. do 25. srpna a jmenuje se ČLOVÍČEK ANEB JAK PŘEŽÍT PRAVĚK. Děti si v přírodě vyzkouší nelehký život našich prapředků, některá prařemesla a naučí se dovednosti, které se jim budou hodit při cestách do přírody i v současnosti.

Přihlášky

Chcete-li přihlásit své dítě a dozvědět se další informace, kontaktujte nás mailem –  kristinahertova@centrum.cz

Pár obrázků z Kulíška

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>