Libčický kvíz: Mapa pokladu

Libčický kvíz: poklad

Dnes pro vás máme pecku! Protože pokud právě tohle pokračování naší oblíbené rubriky vyřešíte (nejlépe jako první), neskutečně zbohatnete.

Bohužel, je třeba hned na začátku přiznat, že ani autor sám tentokrát nezná správnou odpověď. Ono taky – na rovinu – nemůžeme zbohatnout všichni, protože když budeme mít všichni, ale úplně všichni na svých kontech milióny, tak tomu se říká hyperinflace a jinak se nic nezměnilo.

Nápověda

Následující obrázek je hlavním vodítkem (to je to, co hledají detektivové a nemají to rádi psi) dnešního kvízu. Pořádně si ho prohlédněte.

Důležitý je ten pestrobarevný oblouček, který se pne nad Saharou. Pokud mi dovolíte, abych zaběhnul do technických detailů a prokázal tu své vědomosti, pak doplňuji, že se mu říká duha. Duha má pro nás jednu základní a stěžejní vlastnost. Tam, kde duha končí, kde se dotkne země, je zakopán poklad. Tedy prý. Ale přede mnou to zatím nikdo nerozporoval. A já bych si tu odvážně, i když čistě teoreticky a bez studia odborné literatury, dovolil vyslovit revoluční hypotézu: “ty poklady by měly být dokonce dva!” Netušíte-li, jak jsem k tomu došel, rád vysvětlím osobně.

Je to tak?  Poklad? Nebo dokonce dva? Jsme-li zajedno, můžete se pustit do řešení dnešního kvízu.

Duha označuje poklad

Dnešní kvízová otázka zní:

Kde je zakopán poklad?

Odpověď

Správnou odpověď nenaleznete. Ale stejně můžete kliknout sem.

Informace

Tahle duha se vyklenula nad Libčicemi včera (v úterý 30. května 2017, kolem 19,20).

I vy jste si oblíbili naše kvízové otázky?

Pak nabízíme vaší pozornosti všechny dosud uveřejněné otázky zde.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>