Konec školního roku v Kulíšku

Květen a červen v Kulíšku je vždycky plný jarních aktivit. Z pampelišek jsme nachystali med pro maminky, podle obrázkového návodu. Povídali jsme si o lidském těle. Vyzkoušeli jsme, co všechno se dá udělat z bezu. Zjistili jsme, kde se bere voda a děti na toto téma složily i báseň. Zazpívali jsme si spoustu písniček. A také jsme v jarních měsících vyráželi na výlety. 

Lezli jsme po skalkách na Rusavkách. V Botanické zahradě jsme prozkoumali japonskou zahradu, mokřad a pohráli si na krásném přírodním hřišti. Přejeli jsme přívozem na Dol a byli se podívat na včely, znovu jsme si sem vyrazili minulý týden pohrát s vodou v potůčku. Na Holém vrchu jsme se byli podívat na ovečky a byli jsme u toho, když je jejich ovčák vážil. Pak jsme prošli Tichým údolím, kde jsem obdivovali krásné vážky, modrásky a neuvěřitelně zbarvenou ještěrku.

Letos naši lesní školku opustí první čtyři předškoláci. Ti si v červnu jeli ukovat do kovárny klíč, který jim odemkne cestu dál do světa školáků. Bránu symbolicky odemkli na Svatojánské slavnosti. Za zpěvu prošli dlouhou živou branou, na jejímž konci dostali list absolventa Kulíšku a průvodce na cestu dalším životem – knížku E. T. Setona “Stoupání na horu.” Na samém konci června pak budou naši čtyři předškoláci moct přespat ve školce – buď v týpí nebo v maringotce. Už se na ten večírek těším… 🙂

Příměstský letní provoz

Jako každoročně má Lesní školka Kulíšek i letní příměstský provoz pro děti od 4 do 8 let.

První týden se jmenuje LESNÍ EXPEDICE S MAKOVÝM MUŽÍČKEM  a proběhne od 10. do 14. července. Každý den budou děti podnikat výpravu do přírody za jinými zvířecími či rostlinnými druhy. Nebude však chybět ani zpěv, divadlo či výtvarničení.

Druhý týden proběhne od 21. do 25. srpna a jmenuje se ČLOVÍČEK ANEB JAK PŘEŽÍT PRAVĚK. Děti si v přírodě vyzkouší nelehký život našich prapředků, některá prařemesla a naučí se dovednosti, které se jim budou hodit při cestách do přírody i v současnosti.

Chcete-li přihlásit své dítě a dozvědět se další informace, kontaktujte nás mailem:  kristinahertova@centrum.cz

Hromadné poděkování

Nakonec bychom rádi poděkovali všem, kdo nás celý rok podporovali. Především rodičům našich Kulíšků, kteří se mimo jiné zúčastnili brigád ke zvelebování zázemí, složili se na kubík dřeva na příští zimu, chystali výtečné odpolední svačinky pro všechny apod.

Městu Libčice za další dodávku štěpky a za finanční příspěvek 7 000,- Kč, kterým uhradíme kus plachty na nové týpí. Malému přemyslovskému měšci, ze kterého nám usypali 5 000,- Kč – také padnou na nové týpí.

Dětské ambulanci MUDr. Kuglerové za všemožnou podporu (finanční, materiální i morální). Aleně Loušové za zapůčení plachty na týpí. LOĎi za krásné představení Kvak a Žbluňk. Děkujeme všem, i těm, na které jsme možná v tuto chvíli zapomněli.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>