Nemalujte čerta na zeď

Rangers (nejstarší skautky) z libčického střediska Osmička rozhodně čerta na zeď nemalují! Přesto jsme se ale v neděli 1. 10. ozbrojily štětci a barvami a vyrazily na školkové „velké hřiště“. Šedivá betonová zeď si o to přímo říkala.

Na hřišti jsme zavzpomínaly na svá školková léta a pustily se s chutí do malování. Stará zeď pod našimi štětci postupně ožívala. Začali se na ní objevovat skotačící  kluci a holčičky. Práce nám šla dobře od ruky a do okolí se nesly melodie písní Kašpárka v rohlíku. Když jsme skončily, zeď zářila všemi barvami, dokonce i tráva byla zelenější (vylila se nám totiž zelená barva). Ani se nám nechtělo domů, byly bychom pomalovaly snad celou zeď. Nechaly jsme však dost prostoru školkovým dětem pro další „umělecká díla“ namalovaná třeba křídami. Že se nejednalo o žádnou ilegální akci, nám potvrdí paní ředitelka Frantová, které děkujeme za poskytnutí prostředků na barvy.

Doufáme, že pro děti bylo pět nových (byť dvourozměrných) kamarádů příjemným překvapením…

za skautské střediko Osmička
Martina Nehasilová

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>