Minulost překvapivě současná – speciál

ČT24: VĚŘTE NEVĚŘTE

Náš seriál článků se věnuje minulosti Libčic. Ale tenhle díl se zabývá historií celého předválečného Československa. Proto řadovou číslovku nahrazuje v nadpisu dovětek “speciál”. Máme před volbami a v pořadu ČT24 “VĚŘTE, NEVĚŘTE” se mluvilo o prvorepublikových volbách.

Příspěvek je staršího data, ale na aktuálnosti mu to – vzhledem k historickému tématu a 4leté periodicitě voleb – neubírá.

Najdete ho zde:

Část týkající se prvorepublikových voleb začíná v čase 3:50. Pokud si tedy nechcete připomenout břitký komentář pana Mitrofanova k nářkům tehdejšího ministra Johna, stačí přetočit.

Jen úplně na závěr: až se v pořadu bude mluvit o strhávání a přelepování plakátů, tak to se stále týká situace v předválečné 1. republice. A je třeba konstatovat, že v tomhle ohledu se lidstvo zásadního pokroku zjevně nedočkalo – i v Libčicích, v roce 2014 se to stále považuje za legitimní součást předvolebního boje.

Takže mi nezbývá, než si  pro závěrečný povzdech “vypůjčit” a parafrázovat povzdech uvozující celou sérii článků: “Současnost je i v tomto případě nepřekvapivě minulá”.

PS: No jo, s hrdostí konstatujeme, že tenhle Martin Sekera, co to celé povídá, je kandidátem LOSu, takže vidíte, z jaké perspektivy se na celý ten volební mumraj umíme podívat 🙂 . Pro mě je to rozhodně sympatičtější pohled, než třeba “perspektiva nutnosti sehnat zakázku pro svou firmu.” Co myslíte, dává to smysl?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>