Pozor! V Libčicích s plnou silou propukl divadelní podzim!

Ano, je to tak. 22. ročník přehlídky ochotnických souborů Libčický Divadelní Podzim je v plném proudu. Po prvním, z poloviny premiérovém představení “Jak na lásku”, vtrhnou na “prkna, co znamenají svět” sálu libčické ZUŠky ochotníci z Libochovic.

Stejně jako v Libčicích i v Libochovicích má ochotnické divadlo dlouho tradici – první zmínky nás zavedou až do 19. století. A v dobách 1. republiky bylo na Libochovické ochotnické scéně opravdu rušno.  Spolek, který do Libčic zavítá již tento víkend, vztahuje svou historii až k roku 1926. Tehdy vznikl spojením studentského spolku Oharka, vzdělávacího spolku Havlíček s tamějším Sokolem a dělnickým dramatickým kroužkem Slunce  “Divadelní spolek Scéna.

Nechci tu slibovat, že na 22. LDP zavítá některý ze zakládajících členů DS Scéna, ale jelikož se Libochovice chlubí tvrzením “Je jen málo rodin v našem městě, jejichž některý člen si nikdy divadlo nezahrál,” je dost možné, že dostaneme v neděli příležitost na vlastní oči spatřit příslušníka některé ze starých libochovických hereckých rodin.

Oni se v Libochovicích pyšní nejen dlouhou tradicí, ale i sálem s moderním jevištěm a bohatým zázemím, takže je dost možné, že se na nás chystá představení zcela profesionálních ochotníků. Určitě by byla škoda nechat si takový zážitek utéct, proto neváhejte, zkontrolujte své diáře, z víkenodvých návštěv se vraťte o něco dřív a hlavně: včas si rezervujte svou vstupenku, ještě jich pár zbývá.

A co vám Libochovičtí zahrají? Starou dobrou klasiku z pera ruského autora. Takže přijďte, protože na divadle bývá s Rusy legrace.

LDP2017: Muj strycek Jeho Excelence

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>