Náš REGION hledal nejhezčí městský vánoční strom. Jak jsme dopadli?

Náš REGION jsou noviny, které zdarma přistávají i do libčických schránek. Jejich podnikatelský model je sice postavený na reklamě, v poslední době v nich však lze najít i zajímavé informace. Platí to nejen pro papírovou verzi; spoustu věcí z okolí Prahy se dozvíte i na funkčním zpravodajském webu nasregion.cz.

Právě na webu se v předvánočním čase objevil příspěvek, který zmiňuje i Libčice. Náš REGION – pro nás bohužel – připravil krátké srovnání a hodnocení městských vánočních stromů.

Vanocni namesti

Libčice bodují: Jsme suverénně nej…..horší

Otevřeli jste si odkaz? Zajímá vás, jak si stojíme? Tušíte? Nebo chcete nápovědu? Jako shrnutí hodnocení libčického stromku možná postačí, když spolu s Regionem doporučíme, abyste se na vkusný městský vánoční stromek zajeli podívat do Roztok nebo Únětic. Nebo na Zbraslav, kde původně nepovedenou výzdobu nechalo město opravit.

Ten náš libčický vánoční strom všichni známe, stojí před radnicí, na místě, kde se sbíhají všechny důležité libčické silnice. Těžko ho přehlédnete, zvlášť ve tmě za plného výkonu. Možná už ho někteří ani tolik negativně nevnímají, zvykli si, protože náhodná kombinace náhodně dokupovaných různých sad nesourodých světelných ozdob a efektů, náhodně rozvěšená po stromečku, se opakuje každý rok.

A tak zamrzí, že Náš REGION neuspořádal anketu, ve které  libčický vánoční strom propadl třeba o rok dřív. Celkový estetický dojem by byl stejný. Jen by hodnocení neprávem nedopadlo i na dobře míněný pokus Maliny a školy stromek alespoň trochu oživit dětmi ručně vyráběnými ozdobami.

Dobrá zpráva je, že se můžeme jen zlepšovat

Vánoční strom je v Libčicích nepřehlédnutelný. Z jeho každoročního rozsvěcení se stala významná událost. A tak by bylo fajn, kdybychom příští rok mohli rozsvítit stromek s novou výzdobou. Smrkance a různobarevné řetězy by mohla nahradit výzdoba třeba světelně prostší, ale zato promyšlená, sjednocená a esteticky vkusná. Možná by se vyplatilo najít i jiný stromek, který má více větví a opravdovou špičku. Třeba by to byl hezký dárek pro celé město.

PS: Chtěl jsem připojit nějakou svou fotku stromu, ale nikdy mě nenapadlo si ho “v plné parádě” vyfotit.

Jeden komentář

  1. Michal napsal:

    Pravda…
    A samotny prujezd linkoveho autobusu atmosferu jiste o mnoho vylepsil!Uprimne,nedokazu si predstavit ze stojim v Roztokach na namesti,se svarakem v ruce,cekam na rozsviceni stromu a za zady na mne rve hasic ze projede autobus at mu uhnu…Sorry,ale tohle je fakt hodne minusovy..Strom komentovat nebudu,ten za nic nemuze,ale mel by se do priste vybrat jiny a na mene “frekventovanem namesti”…

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>