Záznam z jednání zastupitelstva města

Amatérský záznam z jednání zastupitelstva města dne 30.6.2014
Přinášíme nesestříhaný a nekomentovaný záznam. Omluvte prosím kvalitu zvuku a obrazu.

První část:

Druhá část:

Třetí část:

Čtvrtá část:

Jeden komentář

  1. Martin napsal:

    Díky za záznam, je poučné se na to podívat. Považuji za trochu smutné, že letití politici jak z radnice tak z opozice nedovedou oddělit věcnou argumentaci od osobních útoků. To samo o sobě vypovídá o jejich profesionalitě jakožto komunálních politiků. Smutné na tom je to, že předpokládají, že si toho obyvatelé Libčic nevšimnou a nezohlední to při svém rozhodnutí v komunálních volbách.

    Z Libčických novin, Libčických křižovatek i dalších materiálů, které se objevují v poštovních schránkách, lze vyčíst dvě podstatné věci.
    Současná Rada města a její oponenti nemají jasnou vizi pro Libčice v příštích letech. Všiml jste si někdo v záplavě předvolební propagace nějaká jasné, promyšlené a sdílené vize pro Libčice? Absence vize pro Libčice je neobratně zakrývána výčtem minulých a budoucích betonovacích akcí, patnácti názory jak to bylo a nebylo s koupalištěm, či spory o zhodnocení soukromých projektů veřejnými investicemi. Stačilo místo názorových výměn s podivnými argumenty zveřejnit dotčené dokumenty online na webu města a nechat občany, aby si udělali vlastní názor. Jelikož se občan s názorem asi nenosí, tak mu různé strany sporu poskytnou “ten jejich pravdivý pohled”, aniž by mu k tomu dali nějaké podklady.
    Současná Rada města a její oponenti neumí komunikovat mezi sebou a s občany. Má někdo z vás vysvětlení pro to, proč i při mírném zájmu o komunální politiku musíme číst útočné projevy z obou táborů “vykladačů pravdy”? To opravdu nejde věcně argumentovat? Je nutné do všech textů zahrnout osobně mířené invektivy? Pro pozornější čtenáře jsou obzvláště rétorické triky z Učebnice demagogie pro začátečníky do oka bijící. Někdy se podaří dosáhnout i absurdní úrovně. Například v Libčických novinách jsem se dozvěděl na straně 1, že “se dílo podařilo navzdory poznámkám”. Doporučuji tedy na kandidátky sehnat i učitele češtiny. Vždycky jsem měl za obecně známé, že komunální politika je jako dlouhý výlet na malé lodi. Když naštvete svého spolucestujícího hned po vyplutí, tak to asi nebude ten nejlepší výlet. Občané jednoho městečka jsou na tom stejně.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>