Svatojánská slavnost a léto v Kulíšku

Svatojánská slavnost a léto v Kulíšku

Vyšlo v tištěné podobě Libčických křižovatek číslo 2 / 2018.

Kulíšek Libčice, lesní klub, který zde funguje už od roku 2014, uzavřel první školní rok, ve kterém se rozrostl natolik, že funguje plných pět dní v týdnu. Že nevíte, co je to lesní klub? Je to obdoba lesní mateřské školy pro děti od tří do šesti let. Některé děti navštěvují jenom lesní klub, jiné děti kombinují docházku do lesního klubu se státní mateřskou školou.

Na konci školního roku se s Kulíškem loučí předškolní děti a k této příležitosti, i pro symbolický přechod jara v léto, pořádáme Svatojánskou slavnost. Je to slavnost plná bylin, koření, písní o bábě kořenářce. Děti tradičně stelou květinami postýlku pro svatého Jana a ten jim za to nadělí poklad, většinou jedlý. U něj se objevuje i víla Letněnka, která střídá vílu Jarněnku, tu už děti uspaly a uložily do úžasného lesního domečku z bukové kůry.

více fotografií zde (autor: Dominik Kusl).

Pro předškoláky postavíme živou “zlatou bránu”, kterou projdou z Kulíšku pryč a dostanou lesní vysvědčení.

Letos v létě pořádá Kulíšek dva příměstské tábory pro děti do 4 do 8mi let. Červencový, s tématem Indiáni, už je obsazen. Druhý tábor má název Výlety do zvířecí říše, bude se konat 20.- 24. srpna a jsou na něm poslední volná místa. Přihlašovat se můžete na emailové adrese: evycce@seznam.cz.

Eva Víšková, hlavní pedagog a koordinátor

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>