V Máslovicích mají novou Hospodu

idnes.cz: hospoda v Máslovicích

Není nad to, když se věci nazývají pravými jmény a když se nacházejí na správném místě. Přesně to se povedlo u našich sousedů na druhém břehu Vltavy: v Máslovicích na návsi opravili chátrající budovu, kde kdysi skutečně byl obecní šenk. Vznikla parádní ukázka moderní architektury, příjemné na pohled, perfektně prostorově využité a navíc určené pro každodenní využití místními i kolemjdoucími.

Nebáli se vypsat architektonickou soutěž

Obec Máslovice má pouhých 350 stálých obyvatel – přesto se její vedení nebálo vypsat architektonickou soutěž, kterou vyhrál pražský Atelier bod Architekti. Jde o studio mladých architektů, jež však už má za sebou například vítězství v mezinárodní architektonické soutěži na rekonstrukci budovy v ulici U Průhonu, kam se má stěhovat úřad MČ Praha 7.

Výsledkem realizovaného návrhu je rekonstruovaná stavba, která nijak nenarušuje rozměry venkovské návsi. Uvnitř budovy, prostě nazvané Hospoda, se nachází lokál a malý sál. Interiéry jsou provedené ve dřevě a jednoduché kombinaci bílé, černé a šedé barvy. Máslovice jsou známé svými slavnostmi a kulturními akcemi – propojení nového podniku s návsí jim jistě dodá nový rozměr.

A nakonec jedna informace získaná osobní návštěvou – a je skoro nejdůležitější – je tu příjemná obsluha, točí tu skvělé pivo a vaří výbornou kávu – zkrátka je to ideální cíl podzimní víkendové procházky z Libčic. Přejeme máslovickým, ať jim nová hospoda šlape a žije!

Článek na iDnes, 29. 8. 2018:

idnes.cz: hospoda v Máslovicích

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>