Dopis voličům LOSu

Vážení spoluobčané,
děkuji všem voličům našeho spolku LOS a zejména děkuji těm, kteří mi dali v těchto volbách svůj hlas. Tento dopis je určen především jim.

V komunální politice jsem již osm let. V roce 2006 jsem kandidoval poprvé,o čtyři roky později podruhé, letos potřetí. Po zveřejnění výsledku voleb jsem si nechal nějaký čas na přemýšlení , abych mohl v klidu učinit rozhodnutí, které Vám chci v následujících řádcích sdělit.

Ještě předtím, než se sejde nové zastupitelstvo, rezignuji na mandát zastupitele. Mám pro to tři důvody.

  • První z nich je, že respektuji vzkaz voličů. Ti mi v těchto volbách dali jednoznačně najevo, že jejich větší důvěru mají jiní lidé. A to i na naší kandidátce LOSu. Nechci sedět v zastupitelstvu s vědomím, že řada lidí dostala víc preferenčních hlasů než já, ale do zastupitelstva se nedostala.
  • Druhý důvod je osobní. Ten, kdo má k mé osobě a k mojí rodině blízko, ví, že letošní rok nebyl pro nás vůbec jednoduchý. Ve světle ne zrovna pozitivních událostí, starostí a emocí pak člověk nutně trochu jinak posuzuje své další priority.
  • Třetí důvod tkví přímo v průběhu volební kampaně. Na mou adresu zazněla  „zaručená sdělení“ o mé temné profesní minulosti a ještě temnější přítomnosti, o mém majetku, o mém politickém přeběhlictví. Vášeň budily plány a vize s mou osobou spojované, aniž by se kdo z kritiků opravdu zodpovědně a se znalostí věci zabýval jejich skutečnou náplní. Přitom je někteří z kritizujících v nedávné historii schvalovali. Je pod mou lidskou důstojnost těmto zkreslením čelit pokorně a stále dokola je vysvětlovat, což bych jako politik musel dělat.

Služba pro Libčice není službou na doživotí. Můžete ji s pocitem pozitivního naplnění sebe sama dělat, dokud vydržíte sdílet racionální výměnu názorů se svými oponenty. Ale když proti sobě máte místo důstojných oponentů křiváky šmejdící usilovně v nejnižších morálních patrech, máte toho jednoho dne prostě dost.

Jako zastupitel jsem musel snášet urážky, pomluvy a agresivní texty v Libčických novinách. Jako běžný občan, člověk neveřejný, už to snášet nebudu muset.  Získám daleko větší možnost bránit se proti pomluvám, nařčením a nepravdám ze strany některých spoluobčanů a staronových představitelů našeho města.

Současně budu se zájmem sledovat, jak budou nastupující vládci města realizovat své sliby, které i já považuji za důležité a zajímavé.  S radostí si užiju cyklostezky do Řeže, revitalizované náplavky s parkem a kotvištěm lodí, kvalitně zrekonstruované ZUŠky, naučné stezky na Liběhrad, víceúčelové sportovní haly a lesoparku s naučnou stezkou v Chýnovském háji, těším se na dlouhodobě udržitelné společenské funkce revitalizovaného objektu Ludvík a samozřejmě se nemohu dočkat architektonické studie nového Libčického náměstí. Přeju si, aby se to zdařilo.

Závěrem. Odstupuji z veřejného života libčického zastupitele, abych udělal prostor jiným perspektivním osobnostem.

Vážení spoluobčané,  děkuji Vám za Vaši podporu a do budoucna přeji Vám a našim Libčicím vše dobré.

 Matěj Štětka

Komentářů: 11

  1. obcan napsal:

    V předvolebních materiálech ani náznak…
    Přijde mi to jako kapitán co opouští loď…

    • Marek Coufal napsal:

      Gratuluju k TÉ ODVAZE! Napsat příspěvek pod přezdívkou “občan”. Není to až moc konkrétní? Já bych příště použil třeba “savec”, podle mě je to bezpečnější.

    • amigo napsal:

      Nejsem občan Libčic,ale toto město mám více jak 30 let za svůj druhý domov. Jak šel čas,tak jsem sledoval vše co se zde událo. V posledním volebním obdobím toho bylo nemálo ku prospěchu zde trvale žijících občanů,kteří ví čí zásluhou se tak stalo a dali to na vědomí ostatním,ve volbách a jejich výsledku.Není hrdinstvím utéci od díla když se nedaří a nebo když není spojeno s “prebendami” typu MUS. Přeji všem novým zastupitelům hlavně pevné zdraví,které je součastí pracovních úspěchů

      • Marek Coufal napsal:

        Víte, přezdívky můžete střídat jako ponožky, stejně je jasné, že jste tatáž osoba. Oni ty dlouhý uši z toho koukají. Mrkvičku?

        • Marek Coufal napsal:

          Ono totiž na jedné straně jsou lidi, co odstoupí, když dojdou k závěru, že to tak bude pro všechny zúčastněné lepší, což se stalo tady (to není můj názor, já s tím v tomhle případě nesouhlasím).
          A na druhé straně jsou lidi, kteří neodstoupí, i když mají třeba z ostudy hubertus (to se v Libčicích asi jen tak nezapomene).
          Tak teď mají Libčice aspoň zkušenost s oběma přístupy, můžou porovnávat.

      • Ilona Ptáčková napsal:

        Hrdinství by bylo, pane Amigo, vystoupit z anonymity a nabídnout třeba pomocnou ruku.
        Věřím, že se lehce hodnotí opouštění bitevního pole, zvláště pokud ty bitvy vybojovává někdo jiný.
        Libčické dění sledujete již dlouho a možná Vás nepřekvapil silný zájem , mít ve vedení města stále stejné dinosaury. Městu by opravdu prospělo odstoupení ostatních lídrů ze svých funkcí a věřte, že i u dalších se toho dočkáme.
        Bohužel, soudě podle samolibosti a pěstování kultu osobnosti na stránkách Libčických novin, to nebude z té strany, odkud by to Libčicím nejvíce prospělo.
        Oni totiž osoby, běhající po městě s fotoaparátem a fotící si volební plakáty na neopravených soukromých domech, aby je pak s posměchem zveřejňovali, působí trochu psychopaticky.
        Co z toho odvodit…

        • amigo napsal:

          Ve veřejných funkcích, se snahou prospět občanům jsem se angažoval se střídavými úspěchy či neúspěchy několik let. Za tuto snahu a své názory jsem byl v minulosti “odměněn” i ztrátou zaměstnání.Díky Bohu,- dnes tomu tak již není a proto “dobrovolný útěk” před nepohodou a nepochopením není nutný pokud jsem sám přesvědčen o pravdě a své bezúhonosti. Dnes jako důchodce přemýšlím o založení občanského hnutí s názvem SOS( Spolek občanů seniorů). Vážím si každého, bez rozdílu politické příslušnosti kdo se rozhodl přiložit ruku ke společnému dílu pro lepší zítřek a život nás všech a v tomto směru jim všem přeji pevné zdraví a trpělivost. Díky.

  2. PeS napsal:

    Na koho se bude útočit? Celá kampaň vniveč. Ale on se nekdo najde kdo bude opozičně sabotovat klid na práci…..

  3. Petr Nehasil napsal:

    Myslím, že nikoho ve spolku Matějovo rozhodnutí nepotěšilo, ale věřím, že ho všichni repektují a někteří i chápou.
    V předvolebních materiálech není ani náznak nejspíš proto, protože je to rozhodnutí povolební a ne předvolební. Kdo rád hledá negativní stránky může v tom samozřejmě vidět kapitána jenž opouští loď, ale já myslím, že tenhle příměr nesedí. Spolek LOS není potápějící se loď. A Matějova velká zásluha je v tom, že se spolek LOS dal s takovou vervou a elánem dohromady.

  4. jan napsal:

    Pan Štětka Matěj už provedl zlodějské manévry kde mohl….ted by to asi rád provedl i na vesnici v Libčicích. V Ústi nad labem kradl co mohl….Policie už ho stíhá, naštěstí. Tato strana má asi více takových aktívních šikovných členů.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>