Záznam z ustavujícího zasedání zastupitelstva

video-zastup

Video z Ustavujícího zasedání zastupitelstva města je jen pro silné nátury. Částečně vinou techniky a prostor, ve kterých se zasedání konalo, ale také s vydatným přispěním některých aktérů jednání.

Libčický staronový starosta byl zvolen v příznačné atmosféře ošuntělého sálu chátrajícího kulturního domu. Zasedání neslo punc chaosu, zmatku a nepřipravenosti. Je sice pravda, že ustavující jednání se koná pouze jednou za čtyři roky, ale o to víc by mělo být připraveno, zvláště když jde o tak vážnou věc, jakou je zvolení vedení města na celé volební období.

Tomu, kdo nemohl vidět zasedání zastupitelstva naživo, nabízíme možnost se podívat na nesestříhaný záznam. Nenechte se odradit prvními nesrozumitelnými minutami.

Celý záznam (pro náročné)

 

01 Složení slibu

 

02 Zapisovatel, ověřovatelé a návrhová komise

 

03 Prohlášení zastupitelů LOS

04 Program jedání

 

05 Počet místostarostů

 

06 Uvolněné funkce

 

07 Způsob volby starosty a místostarosty

 

08 Volba starosty

 

09 Volba místostarosty

 

10 Počet členů rady města

 

11 Způsob volby členů rady města

 

12 Voba členů rady města

 

13 Počet členů Finančního výboru

 

14 Počet členů Kontrolního vyboru

 

15 Volba předsedy Finančního výboru

 

16 Volba předsedy Kontrolního výboru

 

17 Volba členů Finančního výboru

 

18 Volba členů Kontrolního výboru

 

19 Odměny

 

20 Podepsání smlouvy o přijetí dotace na multikáru

 

21 Zařazení bodu Harmonogram řádných zastupitelstev

 

22 Různé

 

 

 

 

Komentářů: 8

  1. Martin napsal:

    Tak jsem si to zasedání připomněl a několikrát jsem se v průběhu zastyděl. Že:
    – panu Urbánkovi to nestojí za to se na řízení ustavujícího zastupitelstva trochu připravit.
    – že pan Bartoš ani po 8 letech v úřadu nepochopil, v čem spočívá demokracie. Místo hledání kompromisů volí represi opozice – obyvatel téže obce.
    – že si starosta plete demokracii s volbou krále. Demokracie je způsob vládnutí, nikoli volba místního monarchy na období čtyř let.
    – že se nikdo z vládnoucí garnitury neodvážil zveřejnit koaliční smlouvu a raději tají informace před občany. To má být příklad transparentní veřejné správy?
    – že demokratické vyjádření názoru ve volební kampani někdo nepovažuje za normální a dokonce by ho chtěl potlačovat! Hanba.
    – že v radě města není žádná žena. V Libčicích podle názoru Liběhradu, Ano2011 a Top09 patrně žádné schopné ženy nejsou. Nevypadá pak rada města jako spolek šovinistů?
    – že nikdo z vládnoucí garnitury (Liběhrad, Ano2011, Top09) není dostatečně silná osobnost, aby podpořila demokratické principy v obsazování výborů. Slabé osobnosti mohou být lehce manipulovatelné, popřípadě to nemyslí vážně s hájením veřejných zájmů a hájí pouze zájmy osobní či partikulární.
    – že si někdo neuvědomuje důsledky odstavení opozice z kontrolní pozice. Slabá kontrola veřejných peněz je výhrou vládnoucí garnitury, ale prohrou pro občany Libčic. Slabá kontrola veřejných peněz může vést k plýtvání či ne-etickému rozdělování zdrojů.

    A úplně nejvíc jsem se nakonec zastyděl za sebe, že jsem neprojevil vyšší míru angažovanosti ve věcech veřejných.

  2. Tereza napsal:

    Skvělé shrnutí, díky.

  3. Radim Hataš napsal:

    Sám bych to lépe nenapsal!!!

  4. Honza Framberk napsal:

    Dobrý den,
    chtěl bych učinit poznámku, sál KD je starší a možná někomu může připadat ošuntělý, ale dle mého názoru město lepší místo pro shromáždění více jak 100 lidí nemá. Připomínám, že v sále KD se ročně koná 5 plesů a cca desítka setkání libčických lidí, počínaje seniory a žáky ZŠ konče. Také nesouhlasím s tvrzením, že KD chátrá. V budově KD se nachází ordinace praktického lékaře, 3 bytové jednotky, K klub, restaurace. Všichni kdo se kolem KD točí, dělají dle mého názoru vše proto, aby se návštěvníkům KD, potažmo restaurace líbilo.

  5. Honza Framberk napsal:

    Ještě jsem zapomněl zmínit, že v zimních měsících sál KD dobře slouží sportovnímu vyžití, hrajeme tam florbal, ping-pong, začínáme s lukostřelbou. V restauraci KD hraje šachový oddíl Caissa Úholičky svá domácí zápasy. Zázemí KD využívá i MC Malina.

  6. Tereza Nehasilová napsal:

    Honzo máš pravdu, že charakteristika “ošuntělé a chátrající” příslušelo spíš onomu zasedání než místu. Libčice opravdu v současnosti jiné prostory nemají a většina aktivit se sem v posledních letech přesunula. KD využívá i LOS a jediná cesta, jak budovu uživit, je co nejvíce ho vytížit. Takže jaká je nejbližší akce?

  7. Honza Framberk napsal:

    V mém komentáři jsem chtěl vyslovit nesouhlas s popisem KD. Na zasedání zastupitelů města jsem nebyl a videozáznam jsme neviděl, takže mi nepřísluší komentovat samotné jednání. Nejbližší akce: v neděli 23.11. setkání seniorů, 29.11. SNOW fest, 30.11. šachový zápas Caissa B – Buštěhrad, 6.12. taneční zábava s hudební skupinou Globus.

  8. Julie napsal:

    A já jen do akcí dodám 2.12.2014 Mikulášská besídka od 16:00.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>