Česká mše vánoční v Libčicích

Česká mše vánoční 2015

Povedlo se. Po roční přestávce se do Libčic vrátila Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání orchestru, sólistů a Scanduly.

Před pátou hodinou se evangelický kostel zcela zaplnil. Napřed v lavicích a na přistavených židlích v hledišti (i když – říká se tomu v kostele hlediště?), po chvilce i na jevišti (dobře, jeviště se tomu neříká určitě, ale pro orientaci to snad poslouží) – to nastoupila Scandula v celé své kráse, pak i mužská část. Pak se usadili muzikanti, přišli sólisté a dirigent. No a pak to začalo. A možná i díky tomu jsou Vánoce zase o kousek blíž. To podstatné je snad zachyceno na fotografiích.

Než to vypuklo

V plném proudu

Potlesk a přídavek

Vybrané dobrovolné vstupné bylo použito na organizaci a režii Rybovy mše vánoční a bude použito při pořádání dalších akcí spolku LOS.

Jeden komentář

  1. Vojta Juda napsal:

    Hezké bylo, jak paní farářka připomněla, že Vánoční svátky nejsou jenom smažený kapr a naklizený byt… I když to jsou samozřejmě dobré alibi…, ale pro koho??

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>