Žádnej neví, co jsou Domažlice
a kde jsou libčické Marianny

Šperkařka na DVtv

Taková normální ženská, která se nebojí. Čím dál méně věřím, že tomu, co se v médiích mihne a šustne, mohu věřit. Ale to není tento případ.

Šperkařka drobných šperků za drobné. V Domažlicích. A tamtéž asi také nějaký snaživý úředníček, možná se chtěl straně zavděčit, aby měl očko, možná musel, kdoví… Jenže ona šperkařka prodávající na trzích se nedala a úředníček má na shrbených ramínkách blamáž. A co víc, vynesl ji na nich do nejvyšších politických pater, nekňuba. (A to novináře vždy hodně zajímá.)

Mně vám ta paní připomněla zromantizované romantické francouzské revolucionářky, Marianny, pohříchu jich tehdy ale moc nebylo. A tak jsem šperkařce včera večer napsal:

Odvážně jsem k tomu zneužil služební mail, aby poznala, že Národní muzeum jde stále s národem. A teď budu čekat, jestli jsem jí udělal radost a povzbudil ji. Zapomněl jsem, a neměl jsem zapomenout, laškovně připsat: Díky Vám už vím, co jsou Domažlice. Ale Vy nevíte, co jsou to Libčice. (Ale rýmuje se to, že?)

Douška pro domo sua (důvěrně)

I v Libčicích máme takové Marianny. Ještě si jich televize a noviny nevšimly, nejsou a možná ani nebudou tak mediálně zajímavé. Pracují v libčickém zastupitelstvu, mají odvahu, zdravý rozum a umějí ho používat. Skvěle kontrastují s ješitným mužským bařtipánstvím, kterého je naše zastupitelstvo plné, pěkně a zaslouženě ho dráždí. Jmenují se Tereza Nehasilová, Petra Pelešková, Ilona Ptáčková. Budoucnost libčické obecní politiky vidím v takových ženách. Vtisknou jí nejen šarm, ale posílí i její rozum.

 

Komentářů: 2

  1. Božena Laňová napsal:

    S potěšením jsem si přečetla Vaši reakci na Petru.Je to moje dobrá známá a o její poctivosti jsem nikdy nepochybovala.Moc jí přeji více takových ohlasů.Bohužel i od známých jí přišly dost hnusné.Že by závist medializace? Fakt má můj obdiv,ale to už ví.Za ní Vam děkuji.Božena Laňová.
    P.S.Vím,kde jsou Libčice.Moje kolegyně tam má příbuzné.

  2. Alena Horová napsal:

    Skoro bez komentáře.Vlastně do Libčic už nepatřím. Co jste si v Libčicích nadrobili to si vyjezte do dna. Před zvolením pana Bartoše do čela Vašeho původního hnutí zvané Liběhrad jsem Vás varovala. Za hrdinku onu paní z Domažlic rozhodně nepovažuji. Zřejmě pane Sekero máte rád krásné, odvážné ženy.Ona žena neví, nic o krácení tržeb? Je na to příliš mladá? Nevěřím ji ani náhodou. Je mi 65 let a jsem matkou zde uváděné hrdinky Terezy Nehasilové. Doufám, že alespoň ona se chová tak jak jsem měla v úmyslu vychovat své tři dcery. Ona naštěstí v pravém obchodě po roce 1990 nebyla vyučena. Dělám účetnictví malým podnikatelům již hodně dlouhou řadu let od roku 1991 a vím o kolik peněz ti nepoctiví z nich připravili stát na daních. Jsou mezi námi lidé morální i velice nemorální. Rozhodně stojím za zavedením evidence tržeb, Já taky každému musím vystavit daňový doklad. Copak si může účetní dovolit krátit příjmy. Jak to tedy s tou krásnou paní je? Jak dlouho podniká, že tak nekompromisně a hlavně velice emotivně vystupuje. Viz rozhovor s moderátorkou Drtinovou? Co na tom, že se jí kdosi kompetentní ptal na IČO? To je zastrašování? Media zase řeší něco co k řešení ani není, Takže hurá, Národní muzeum braňte naše svaté ženy bojovnice Marianny a používejte k tomu firemní emaily. Srdečně zdraví bývalá místně příslušná Libčická domorodkyně. Alena Horová

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>