Hurá na prázdniny

Hurá na prázdniny

Smršť předprázdninových společenských akcí, těch určených pro děti, připsala další kapitolu i poslední školní středu (24. května). Na zahradě mateřské školy se sešli příznivci ZŠ, ZUŠ a společnou dobrou náladou dokázali zahnat nepříznivé počasí, které v minulých dnech trápilo nejen Libčice.

Tenhle týden totiž nepadaly kapky jen z očíček paní učitelek, které se loučily se svými předškoláky, ale hojně i v nečekaných sprškách z nebe. Počasí se nás ale zželelo a to odpoledne kapat přestalo.

Mráčky na nebi se nad námi určitě ustrnuly, protože spatřily ty nevídané dobroty, které maminky, babičky i tetičky nanosily do našeho provizorního stánečku na akci “Hurá na prázdniny”. Pokud jsem zapomněla na nějakého tatínka – přispěvatele pekařských a cukrářských dobrot, tak se mu omlouvám,… na dědečky už v tomto smyslu vůbec nepomýšlím.

Smekám před pekařským uměním všech. Lahodných věciček pro oko i jazýček byla v tom nakonec prosluněném odpoledni opravdu hojnost. A daleko od věci jistě nebyla ani pronesená poznámka, že by si Libčice mohly bez ostychu otevřít spojenou soukromou pekárnu.

Celé odpoledne bylo na zahradě mateřské školy opravdu hojně lidí, a tak při dlouhém čekání na pana Bublináře zásoby dobrot opravdu zdárně ubývaly. O zábavu se postarali páni učitelé ze ZUŠky a nakonec ve správnou chvíli došlo i na očekávané obří bubliny.

Na své si přišly děti i s rodiči při soutěži uspořádané libčickými dobrovolnými hasiči, či propleteni, zapleteni a popleteni s proutím Evžena Nováka. Přeslazené chuťové pohárky mohl každý přeladit u grilu paní kuchařek ze základní školy.

Akce “Hurá na prázdniny” vznikla před lety, jako příležitost pro neformální setkávání dětí, rodičů a učitelů.  A pokud se podíváte na přiložené fotografie, nejspíš budete souhlasit, že to báječně funguje.

Foto: Ilona Ptáčková

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>