Všichni se báli, že se sem nevrátí…

Školka má opravený plot

Podle Zdeňka Svěráka: “Neopouštěj staré věci pro nové, i když barva šediví a prýská, byly jednou lesklé, byly chromové, a teď se jim na smetišti stýská”. …náš plot ve školce, nebyl sice chromový, ale na smetišti by se mu stýskalo určitě velmi.

A jak by se teprve stýskalo všem libčickým! Když v červnu zmizel, všichni se opravdu báli, že ho nahradí nějaký nový, kdovíjaký… Pak byl po generální opravě vrácen na své místo. Chvíli to vypadalo, že opravený plot zůstane v šedém provedení. I tak si všichni oddechli, že je prostě zpátky. A i ty “šediny” by mu nakonec odpustili – hlavně, že se neztratily lokomotivy a autobusy. Ale nakonec všechno dobře dopadlo. K radosti všech dětí i dospělých se totiž na plot vrátily i veselé barvy.

A co jinak bude nového od září ve školce?

Nové děti, ty určitě… …a  kromě zmíněného opraveného plotu je to zatím všechno. Pro někoho dobrá zpráva, pro někoho ne. Stejně tak zůstane na svém místě v jídelníčku ten oblíbený obyčejný rohlík s máslem a někdo tím bude zklamán a jiný nadšen.

Doufejme, že se větších novot dočkáme další školní rok, kdy je v plánu přístavba školky společně s rekonstrukcí kuchyně. Rada města rozhodla 17. 6. 2015, že přes všechny avizované plány s nástavbou a přístavbou dvou tříd bude nakonec realizována přístavba pouze jedné třídy pro 24 dětí, s plánovanou povolenou výjimkou navýšit počet dětí v případě potřeby o další 4. Nová třída tedy poskytne zázemí až pro 28 dětí. Doufejme, že je to konečná varianta.

Přístavba by měla vyrůst v zadním traktu školky, místo současné kolárny a místnosti pro venkovní hračky. Se stávající budovou bude propojena jen spojovací chodbičkou. Ta bude sloužit kuchyňskému personálu a pro občasný přechod dětí do původní budovy. Finančně to bude pro město náročné, i kvůli nutné rekonstrukci kuchyně. I když se kapacita nakonec zvedne jen o 28 dětí (a ne 50), je nutné současnou kuchyň rozšířit nejen o metry čtvereční, ale hlavně technologicky. Bez dotace se přístavba neobejde. Věřme, že až bude dotační titul vypsán, bude papírově a projektově vše připraveno a dlouho očekávané navýšení kapacity školky bude pak záviset jen na rychlosti stavebních prací.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>