AD: Ve vedení města jsme ztratili důvěru

V Libčických novinách 8/2014 a na dalších místech reaguje rada města v čele se starostou Pavlem Bartošem na rozhovor „Ve vedení města jsme ztratili důvěru“ s jednatelem firmy Accon, dnes již bývalým nájemcem libčického koupaliště, Drahomírem Mejzrem (Libčické Křižovatky, červen 2014). Přinášíme jeho stručnou reakci.

Naposled jsme se viděli při rozhovoru o koupališti, kdy jste dali z důvodů nedodělků na straně města výpověď, řešil s Vámi tuto situaci někdo?
Upřímně řečeno – neřešil . Poté co jsem si přečetl reakce starosty Bartoše a rady města v regionálním tisku 5plus2 a Libčických novinách, tak osobně nemám zájem jednat s někým, kdo nás celou dobu chválí a poté, když má zodpovědně splnit své závazky a je na to opakovaně upozorňován, začne tvrdit pravý opak. V tuto chvíli to řeší naši právníci.
Společnost ACCON již podnikla a podnikne všechny právní kroky, jimiž se bude bránit lživým tvrzením současné rady města, které se dotýkají dobrého jména naší firmy. Součástí těchto kroků bude i vyčíslení a následně vymáhání celkové výše škod, které naší firmě nelogickým, diletantským a dle našeho názoru nesprávným postupem stávající rady města vznikly. Dále se k tomu nechci vyjadřovat, celou záležitost nechám na prošetření orgánů činných v trestním řízení.

Bylo vypsáno nové výběrové řízení na nájemce koupaliště, prý jste se také přihlásili?
Ano, my jsme byli a jsme připraveni areál plovárny provozovat a rozvíjet. Pronajímatel si musí beze zbytku plnit své povinnosti – to je základní podmínka jakékoli spolupráce. My jsme v městě Libčice nad Vltavou odvedli spoustu dobré práce a nemáme nic proti městu ani jejím občanům. Ale s tímto vedením města to bohužel nejde.

Jak jste ve výběru dopadli?
Neuspěli jsme, což se dalo předpokládat. S naší nabídkou rada města odmítla vybudování dětské skupiny, se kterou jsme nadále počítali, využití prázdné hluboké části bazénu na „Libčickou hopsárnu“ a spolupráci s významnými neziskovými organizacemi. Odmítla vlastně to, co jsme původně s rozvojem koupaliště plánovali. Nabídka byla napsána tak, aby město mohlo případně čerpat dotace.

Říkal jste, že se výsledek výběrového řízení dal předpokládat, proč?
Samotné výběrové řízení budilo dojem, že je připraveno někomu na míru a podle nás bylo diskriminační. Nemělo žádné konkrétní parametry výběru, jako například cenu, rozsah provozovaných aktivit a podobně. Tu věc budeme chtít samozřejmě po radě města vysvětlit. Každopádně ale přeji novému nájemci, aby se mu dařilo lépe než nám.

Říkal jste, že nabídka byla připravena k využití pro dotace?
Ano, na takovéto areály jsou vypisovány dotace, posíláme městu Libčice informace o jednotlivých výzvách různých dotací pro obce a města. Naposledy jsme poslali možnost žádat o dotace na rozšíření kapacity škol, další výzva, která běží, je na rozšíření kapacity mateřských školek a plánuje se výzva na budování bezbariérových chodníků. Ani na jednu z těchto tří možností nikdo z vedení města nereagoval.

Drahomíra Mejzra se ptal Matěj Štětka

 

 

 

 

 

 

Jeden komentář

  1. jan napsal:

    Pan Štětka Matěj už provedl zlodějské manévry kde mohl….ted by to asi rád provedl i na vesnici v Libčicích. V Ústi nad labem kradl co mohl….Policie už ho stíhá, naštěstí. Tato strana má asi více takových aktívních šikovných členů.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>