Příprava strategického plánu města je konečně v běhu

Strategický plán Libčice
Po zářijové výzvě k zapojení veřejnosti do tvorby Strategického plánu se příprava posunula o trochu dále. Byl ustanoven „Realizační tým” složený ze zástupců všech pěti volebních subjektů tvořících zastupitelstvo města a širší „Pracovní skupina” formovaná na základě zmíněné výzvy. Hlavním koordinátorem tvorby strategického plánu je pak starosta.

Realizační tým :

Pavel Bartoš (Liběhrad), František Hudek (TOP09), Vít Penížek (ANO), Ilona Chrtová (ODS), Tereza Nehasilová (LOS)

Má za úkol formovat rámec pro fungování početnější “pracovní skupiny”. Shromažďovat podklady a podněty, připravovat podklady pro další jednání. Jeho členové mají nejaktuálnější informace o přípravě SP a jsou tedy těmi osobami, na které byste se měli obrátit, pokud by vás zajímalo něco podrobnějšího, pokud byste chtěli svým názorem přispět k formování vize o dalším rozvoji města, nebo pokud byste se chtěli přímo zapojit do tvorby tohoto dokumentu.

 

Dokument samotný zpracovává RNDr. J. Huk z dobrovolného svazku obcí „Přemyslovské střední Čechy”, který by měl zároveň fungovat jako tzv. facilitátor při setkávání Pracovní skupiny. Ta se poprvé sejde už zítra v pondělí 14. prosince, aby se zabývala tématem “území”. Dle členění dokumentu jde o kapitoly: územní plán a rozvoj města, technická infrastruktura, životní prostředí, městská zeleň a doprava včetně cyklotras.

Účelem setkání je seznámit se a doplnit tu část dokumentu, která popisuje současný stav území obce. Navazujícím krokem pak bude vytvořit tzv. SWOT analýzu, tedy hodnocení silných a slabých stránek, pojmenování “hrozeb” a “příležitostí” k danému tématu. Toto možná složitě popsané zadání vyústí v jasnou charakteristiku území obce, na jejímž základě pak bude možné tvořit samotnou strategii dalšího rozvoje Libčic.

Pracovní skupina se sejde několikrát, později se bude zabývat “místní ekonomikou” a “obyvatelstvem”.

Koncept Strategického plánu zveřejnilo město na svém webu a kdokoliv měl možnost se k němu vyjádřit.

Podrobnější informace o přípravě Strategického plánu můžete nahlédnout v Deníku zastupitele na našem webu a na stránkách města v sekci Strategický plán.

Komentářů: 4

  1. Děkuji za zprávu, snad to půjde.

    V tomto kontextu by bylo vhodné vrátit na web města (http://www.libcice.cz/mesto/strategicky-plan.html) Komunitní plán pro Libčice, aby byl veřejnosti dostupný. Tento dokument byl dobře zpracován, ale bohužel vedení města nemělo politickou odvahu a asi ani schopnosti ho uvádět v praxi. Takže se pak nelze divit, že si Libčice i v roce 2015 zasloužily nálepku obec se sociálně-vyloučenou lokalitou. Taky si myslím, že nastavoval jasně laťku, jak by měly být rozvojové dokumenty města zpracovány. Současný koncept strategického plánu (http://www.libcice.cz/dokumenty/675-strategicky-plan-2015.pdf) je zatím, při vší úctě k pracovníkum o.p.s. Přemyslovské Čechy, seminárka průměrného středoškoláka.

    Taky mne zajímá, co se bude dít s pozemkem nad koupalištem. Zastupitelé Liběhradu si ho koupili – KÚ Libčice, 1156/1, 14 tisíc metrů2, Objekt je dotčen změnou právního vztahu: V-16313/2015, noví vlastníci: Urbánek, Lužová, Hořínek, Diviš, Hudek, Kosík. Upozorňoval jsem na to hned po předání na katastr – http://libcickekrizovatky.cz/?p=7855#comment-597. Střet zájmů je zde nasnadě, tak jsem velmi zvědav, jak otevřejně (aby zamezili spekulacím) a eticky (lidsky kompetentně) se k tomu ti zainteresovaní postaví. Do “zainteresovaných” patří samozřejmě i bílí koně a osoby vázané důvěrou.

  2. Radek Novák napsal:

    Kdo je Martin aus Bartošov a proč ho zajímá, co se bude dít se soukromým majetkem? Ví snad Martin aus Bartošov něco víc? Mám se i já bát o to, že mě on nebo kdokoliv jiný bude lustrovat, co jsem koupil rodině k Vánocům?
    Nemám strach. Neschopnost spolu se závistí a nenávistí je těžký oříšek, ale dnes se do dá překonat, protože ta neschopnost nakonec vše vyřeší.

  3. Milý Radku,

    děkuji za vaší zprávu. Mohu vás ujistit, že nijak nenormálně nesleduji číkoli soukromý majetek. Pouze mne jako občana zajímá, jak se nakládá s daněmi, které platím, a využívám k tomu veřejně dostupné nástroje. Vy to nesledujete? Doporučuji.

    Přeji vám klidné svátky a dobré vkročení do nového roku!

    Martin aus Bartošov,
    člen Liběhradského klubu

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>