Záznam z jednání zastupitelstva z 21. 10. 2015

červencové zastupitelstvo - RHG

Přinášíme záznam 6. jednání zastupitelstva města. Pro větší přehlednost jsme záznam rozdělili dle jednotlivých bodů jednání. Nicméně otrlý divák může shlédnout záznam celý, neboť jednotlivé kapitoly na sebe přímo navazují.

Bohužel došlo ke zhruba tříminutovému výpadku kamery a záznam je tedy na tuto chvíli nahrazen pouze audiozáznamem.

Komentářů: 7

  1. Milí spoluobčané,
    navrhuji záznamy z jednání zastupitelstva vysílat po večerech v Libčických hospodách a restauračních zařízení. Namísto hraní automatů. Myslím, že to jistě zvedne útratu a zvýší zájem lidí o věci věřejné.
    Martin Š., člen Liběhradského klubu

  2. Marek Coufal napsal:

    Mě by hrozně zajímalo, proč vlastně kandidovali ti zastupitelé, kteří během jednání víceméně vůbec nemluví. Když k tomu nemají co říct, když je to nezajímá… …proč se tak trápí? Nebylo by jim doma líp?

  3. Martin Š. napsal:

    Někteří zastupitelé se asi na jednání zastupitelstva nemohli dobře soustředit, protože v té době si kupovali pozemek 1156/1 v KÚ Libčice slušné rozloze 14 tisíc metrů čtverečních, na který by se vešlo i 20 rodinných domů. Cenu si spočtěte sami.

    Podle výpisu z katastru nemovitostí:
    Objekt je dotčen změnou právního vztahu: V-16313/2015:
    prodávající: Edrová J., Dobrovíz
    kupující: Urbánek, Lužová, Hořínek, Diviš, Hudek, Kosík

    V územním plánu je to označeno BC šrafou, tj. budoucí obytné území. Je nutné připomenout, že platný územní plán schvalovalo minulé zastupitelstvo s těmi stejnými klíčovými osobami.

    • Marek Coufal napsal:

      Jste dobrej. Jak jste na to přišel?
      Možná doplnění: pan Hořínek – Libčická stavební a STAVBY Libčice, tam se potkává s panem Hudkem, panem Urbánkem a panem Kosíkem. Jméno Diviš v kombinaci s Libčicemi odkazuje na firmu Max Trade.
      Pozemky sousedí s plovárnou a s pozemky firmy CRT, developera se “spícím projektem” výstavby v Libčicicích, více zde: http://www.ctrgroup.cz/16-projekty-v-priprave/36-nove-libcice
      A prodej se týká i pozemků 1158/3 (výměra 2 336 m2), 1156/11 (268 m2), 1158/4 (487 m2). Takže těch metrů je o něco víc.
      Parcelu 1159 už tato skupina vlastní.
      Původní majitelka si nechala parcelu 1077, což je – pokud to správně chápu – vlastně náměstí Svobody (v horní části u plovárny).
      Další okolní parcely (jako 1156/6) pak vlastní město Libčice.

  4. Marek Coufal napsal:

    A nutno ještě dodat, že ve změně územního plánu č.4 z roku 2013 si nynější kupující odhlasovali (aspoň jako laik předpokládám, že o změně územního plánu hlasovalo zastupitelstvo) zanesení nové příjezdové cesty do Libčic hned vedle pozemků, které právě koupili.
    Konkrétně: “Ve změně č. 4 jsou vymezeny tři veřejně prospěšné stavby (VPS) pro komunikace –
    1. z nich: od Nám. Svobody kolem koupaliště na silnici III/2409 (dokumenty 392 – 397, tohle je z 393, na ostatních je to zamalované)”

  5. Michal Nehasil napsal:

    Pro mě bude spíš zajímavé sledovat jak se vypořádají s masivním střetem zájmům při případném rozvoji lokality (pokud k němu dojde ve funkčním období současné rady města).
    Žádný developerský projekt se neobejde bez jisté formy spolupráce s městem. Lokalita bude potřebovat přístupovou cestu, ulici, chodníky, osvětlení, možná posílení inženýrských sítí. Město by zas mělo po developerech chtít spolupodílet se na rozvoji služeb, navýšení kapacity školky, školy apod. Kdo co zaplatí je na vyjednávání mezi městem a developery. V našem případě jsou na obou stranách v podstatě ti samí lidé a podle zákona o střetu zájmů by se měli sami z těchto jednání a rozhodování na straně města vyloučit.
    Precedens již v Libčicích máme – jsou jím “Studánky”. Dokonce v něm figurují z větší části ty samé osoby. Doufejme, že udělaly nějaký pokrok a tentokrát se k veřejným financím postaví odpovědněji.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>