Podzimní sezóna v kině Kotelna začíná

Na prázdniny se naše improvizované kino jako každý rok přesunulo na libčické koupaliště. Díky spolupráci se spolkem Libčice.net jsme mohli promítat na novém plátně zhruba trojnásobných rozměrů. Uvedli jsme na něm šest filmů, z toho jeden pro děti. V září jsme se vrátili do osvědčených prostor rekonstruované Kotelny. Stalo se tak Oscarem ověnčenou komedií Zelená kniha a také projekcí filmu pro děti během výročního dne společnosti Devoto.

Na podzim se naši diváci mohou těšit na pět opravdu různorodých snímků, z toho dva jsou opět určeny dětem.

V říjnu to nejprve bude právě pro děti americká dobrodružná animovaná komedie Králíček Petr (11. 10. v 18:00), po níž promítneme francouzský, řekněme, muzikál či komedii Janička o dětství Jany z Arku (11. 10. ve 20:00). Ti, kdo znají tvorbu režiséra tohoto snímku Bruna Dumonta jistě tuší, že žánrové zařazení je v tomto případě spíše nemožné a sledování jeho filmu se může stát docela bizarním zážitkem.

V listopadu se ze středověké Francie přeneseme na gigantickou skalní stěnu El Capitan v Yosemitském národním parku v USA – v „dokumentárním thrilleru“ Free Solo ji bude 15. 11. od 20:00 bez jakéhokoli jištění zdolávat horolezec Alex Honnold. No, doufejme, že to dobře dopadne!!

Závěr roku pak bude stylově vánoční: 6. 12. od 20:00 můžete přijít na dánskou komedii Svátky klidu a míru o tom, že rodina je největší požehnání… i prokletí. Děti pak můžete stejný den od 18:00 přivést či poslat na poetický animovaný česko-slovenský film Mimi a Líza: Záhada vánočního světla, který rozvíjí ty nejlepší tradice naší animace z dob Trnkových Bratrů v triku.

Milí diváci, těšíme se na vás!

Za kino Kotelna

Jaroslav Richter

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>