Co chtějí děti v Libčicích?

V průběhu sousedského setkání na sídlišti Sahara, které v pátek LOS pořádal, jsme se zeptali libčických dětí, co by v našem městě změnily či postavily, kdyby měly tu moc. Dostali jsme 25 odpovědí od všech věkových vrstev, nejčastěji chodili respondenti do 2. až 4. třídy základní školy.

Odpovědi nejsou vlastně překvapující. Je vidět, že libčické děti mají přehled co naše město potřebuje, co chybí či co je potřeba zlepšit.

Nejčastější odpovědí bylo vyžití – hřiště pro starší děti. V Libčicích máme několik dětských hřišť, ale ta jsou určena zejména pro nejmladší děti. Školáka na pískoviště či houpadlo již moc nenalákáte, a tak se v odpovědích objevují: skatepark, bikepark, pumptrack (dráha pro koloběžky a kola), parkur hřiště či jízdárna.

Na druhém místě skončilo lepší koupaliště. Děti zejména chtějí, aby byla čistá voda v bazénu. A celkově více aktivit v areálu.

Následuje touha po zlepšení základní školy, nicméně zde trochu podezříváme vliv rodičů :0).

Určitě bereme výsledky ankety jako skvělý podnět, který se krásně překrývá s tím, na čem chceme pracovat a do Libčic přinést.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>