Jak se vařil Černý Bohouš

V sobotu 24. června jsme se premiérově zúčastnili libčického Gulášování. Mlsným návštěvníkům jsme pod přísným, ale spravedlivým vedením šéfkuchaře pana Bohumila Černého připravili guláš Černý Bohouš. Vedli jsme při tom vzrušené debaty, zdali je cibulka už správně tmavá či jestli se kližka do půl šesté podusí dostatečně doměkka. Mezi sebou i s ostatním soutěžícími jsme probrali závažné otázky dochucovací a vypili u toho nejedno pivko. Vyslali jsme rovněž úspěšného borce Martina Sekeru do soutěže ve vytrvalostním držení půllitrů, kde se ukázalo, že zkušenost, byť v posledních letech kultivovaná spíše v kanceláři, dokáže konkurovat hodinám stráveným v posilovnách.

Guláš Černý Bohouš byl samozřejmě nejlepší, na tom jsme se v týmu jednoznačně shodli, ale bohužel si to nemysleli hlasující, takže jsme obsadili deváté místo. Jako každý poražený ale dobře víme, že o vítězství v takovéhle soutěži přeci nejde. Nicméně – vítězům  gratulujeme a děkujeme organizátorům akce, především Petru Veszeleiovi.

Náš tým vařil ve složení Bohouš Černý, Petra Pelešková, Ilona Ptáčková, Martin Sekera a Jarda Richter. Letošní Gulášování se vhodně propojilo s regionální událostí Den na řece, který za Libčice organizačně zajišťovaly Petra Grybauskas a Petra Nováková za pomoci našich hasičů.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>