Kino Kotelna uvádí: Tonda, Slávka a kouzelné světlo / Úsvit / Alibi na klíč: Den D / Karaoke blues

Pátek 15. prosince

V pátek 15. prosince se vracíme na obvyklé místo činu, do suterénu Kotelny. Od šesti uvádíme nový český animovaný film Tonda, Slávka a kouzelné světlo. Tonda má zvláštní vlastnost – svítí. Skamarádí se tajemnou Slávkou ze sousedství, která pro změnu vlastní kouzelnou baterku. Společně pak prožijí dobrodružství tak veliké, že zaujalo distributory v 60 zemích celého světa, který již film koupili! Přijďte se na něj s dětmi podívat i vy.

Pokračujeme českou retrokriminálkou Úsvit z časů budování Baťova impéria. Zdá se, že záhadnou vraždu se opravdu snaží objasnit jen manželka ředitele nového závodu na Slovensku. Ztvárnila ji Eliška Křenková, a kromě toho, že úžasně hraje, jí to v tomhle filmu také extrémně sluší.

Sobota 16. prosince

Jako vánoční nadílku jsme na sobotu nachystali dva filmy. Od šesti startuje francouzská komedie Alibi na klíč: Den D. Režisér, herec a scenárista Philippe Lacheau ve svých filmech navazuje na skvělou tradici francouzských bláznivých komedií z dob Pierra Richarda či J.-P. Belmonda. Pokud se chcete prostě pobavit, tak smích je tomto případě v podstatě zaručen. Uvádíme s českým dabingem.

Posledním filmem letošního roku se stane komediální drama klasika evropského filmu Akiho Kaurismäkiho Karaoke bluesI osamělí lidé bojující s nástrahami života touží po štěstí, ale cesta k němu může být někdy dost trnitá. Osudovou romanci dvou obyčejných lidí podává Kaurismäki svým obvyklým lakonickým stylem prosyceným specifickým suchým humorem.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>