Libčická Hašlerka potřetí

3. libčická hašlerka Libčice jsou město hudbě zaslíbené. A ten záběr! Vybere si každá věková skupina, příznivci prakticky všech žánrů. Počítejte s námi: Rumtorádi, Tonda Blín, Andrea a Hanka, AKORDuo… A k tomu: Otevřená zahrada – festival sborového zpěvu,  Country majáles, koncerty předních písničkářů v rámci Snow Film Festu, Hypno Open Air na Náplavce a… …a taky už 3. ročník Libčické hašlerky. Náš dnešní příspěvek je ohlédnutím právě za letošní Hašlerkou.

Počasí

Dlouho nás napínalo – ještě týden před Hašlerkou místní škola zkracovala výuku kvůli tropickým vedrům. Na poslední chvíli, těsně před Hašlerkou, dorazilo ochlazení. A taky srážky, které se venkovnímu festivalu vůbec nehodí. Naštěstí se vypršelo předem a na samotnou Hašlerku spadlo jen pár kapek.

Kapela Hašlerka

Letošní ročník odstartovala festivalová jmenovkyně, staropražská kapela Hašlerka.

Gustav Oplustil – vzpomínky

Když na Hašlerce dohrála Hašlerka, pozval umělecký ředitel Luboš Harazin na pódium vzácného hosta – pana režiséra Gustava Oplustila, pamětníka, který posluchačům v hledišti nabídl spoustu vlastních vzpomínek a zajímavých detailů ze života Karla Hašlera. Kdo byl přítomen, už ví, jak se Hašler dostal k muzice i spousty jiných překvapivých faktů.

Ivo Zelenka o Hašlerově pomníku

Pana Oplustila a jeho vyprávění o Karlu Hašlerovi vystřídal na pódiu “starý známý” Ivo Zelenka, který ještě žádnou Hašlerku nevynechal. Letos bez kapely zahrál pár písniček tak, jak by je hrál Karel Hašler, ale hlavně hovořil o pomníku Karlu Hašlerovi na Malé Straně.

Pepa Fousek

Mluvené slovo a vzpomínky vystřídal se svými vlastními písničkami Pepa Fousek. Ale ono to vlastně není úplně přesné, pan Fousek své pěvecké vystoupení zhusta prokládá životními zkušenostmi a příběhy. A jeho lidový, možná místy až zemitý humor, který nemusí vyhovovat úplně všem, měl u publika značný ohlas.

Radan Dolejš – první z knih o Karlu Hašlerovi

A opět přišel čas proložit hudební produkci informacemi o Karlu Hašlerovi, Radan Dolejš vystoupal na pódium představit svou velmi výpravnou a reprezentativní knihu shrnující tvorbu Karla Hašlera. A my vám nejspíš můžeme prozradit zákulisní informaci, pan Dolejš se osobnosti Karla Hašlera věnuje i nadále a chystá další publikaci, která zkompletuje pohled na slavného českého umělce, a která tentokrát odhlédne od díla a zaměří se na osobnost a životní dráhu Karla Hašlera.

Závěr měl Šmrnc

Celý program uzavřela druhá pozvaná staropražská kapela Šmrnc. A znovu se hrály Hašlerovy písničky a spokojené publikum poslouchalo.

Karolína modelína

A jak bylo postaráno o malé neposedy? Karolína a její kamarádky pro ně připravila dílnu plnou jedlé doma vyráběné modelíny. Jak uvidíte na obrázcích, dílna zaujala vlastně nejen malé, ale i velké neposedy…

Organizační zázemí

Poděkování patří všem organizátorům a sponzorům. Bez jejich práce a finanční pomoci by se neodehrál ani jeden ročník Libčické hašlerky. Věřte, je to fuška a stojí to dost peněz. Tak hodně síly (hlavně to duševní) do dalších let.

 

 

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>