10. svatomartinský průvod v Libčicích

Sv. Martin 2018

Je to tak. Už podesáté se vydáme za tmy k řece s lampiony a lucernami oživit příběh o sv. Martinovi. Letos to bude přímo v den jeho svátku – tedy v neděli 11. listopadu 2018.

V 17:00 se sejdeme na náplavce a za zpěvu členů sboru Scandula a souboru Senza Nome se vydáme na plácek pod Šroubárnou, kde nás bude čekat divadlo LOĎníků vylepšené o taneční choreografii klučičí skupiny ze ZUŠ Libčice.

Také budete mít možnost inspirovat se Martinovou štědrostí, otevřít peněženky a přispět tak již poněkolikáté na nějakou další pomůcku pro Boženku Hradilkovou.

O Božence

Boženka, která žije se spinální muskulární atrofíí prvního typu (více viz bozenkasma.cz), chodí už do první třídy! Díky snaze svých rodičů a díky pomoci nejrůznějších dárců dostala loni první dávku léku Spinraza. Teď má za sebou již pátou dávku a zlepšení motorických funkcí už vidí i lékaři! Spolu s rodiči se chystá na veletrh kompenzačních pomůcek do Německa, kde se chystají pořídit exoskeleton, ve kterém bude Bóža moci chodit a běhat. Hlavně ale nyní zejména řeší finanční pokrytí asistence ve škole, kam Boženka nastoupila a kde je nadšená. Každá koruna se bude hodit…

Přijďte, těšíme se na Vás!

sv. Martin 2016

Zvou Vás:

Libčické ochotnické ďivadlo LOĎ, MC Malina, LOS, Scandula, Senza Nome, taneční obor ZUŠ Libčice, skautské středisko Osmička a lesní klub Kulíšek.

Velká prosba na závěr

Vypadá to, že nás i letos  na náplavku přijede na bílém koni pozdravit samotný opravdový Martin. Asi ne každý tuší, jak dobrodružná je to výprava – především pro koníka. Že příjezd koně – po tmě, z Dolan do Libčic je třeba pečlivě a dlouho dopředu natrénovat.

Prosíme tedy všechny, kdo se budou chtít přiblížit k náplavce autem:

aby svatému Martinovi neplašili koně
a parkovali jinde než na náplavce!

Parkujte třeba u nádraží nebo poblíž katolického kostela. Nebo nejlépe přijďte pěšky .-)
Martin, a hlavně jeho kůň, vám tímto dopředu děkují.

PS: Pokud budete mít čas a chuť upéct svatomartinské rohlíčky, dejte se do toho a vezměte je s sebou. Obyčejně se po nich jen zapráší…

Jeden komentář

  1. Kateřina Judová napsal:

    Svatý Martin je letos na roztrhání, takže se nakonec na svůj svátek do Libčic nestihne vydat… Docela ho to mrzí, ale nic s tím nenadělá. Vzkazuje, ať si svatomartinskou veselici užijeme i bez něj, což máme, doufám, v plánu.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>