Informace k zasedání zastupitelstva 18.9. od 15,00 – nechoďte, neproběhne

Ti, kteří se o místní dění zajímají, nejspíš vědí, že jsme (LOS) iniciovali samostatné veřejné zasedání zastupitelstva, na kterém chceme řešit situaci kolem Libčických novin. První pokus svolaný na 4. 9. nevyšel, nedostavil se nikdo z koalice, zastupitelstvo nebylo usnášeníschopné (bylo nefunkční a po 10-ti minutách bylo rozpuštěno).

Ale zasedání, které se neuskuteční, se musí opakovat. Druhý pokus vyhlásil starosta města na 18. 9. avšak od 15,00 hodin. To je čas, který nevyhovuje nikomu. Ani koalici, ani zastupitelům za LOS, ani veřejnosti.

Dohoda o vypsání rozumného termínu

Během veřejného zasedání zastupitelstva, konaného 11. 9. jsme se s koalicí alespoň na tomto prostém faktu shodli (tedy že začátek od 15,00 není vhodný). Formálně se zastupitelstvo však konat musí. Obě strany se ale shodly na tom, že 18. 9. od 15,00 řádné zasedání zastupitelstva nebude usnášeníschopné a vyhlásí se místo něj termín nový, zohledňující fakt, že většina zastupitelů je pro svou funkci neuvolněná. Že zkrátka skoro všichni chodí do práce a svůj zastupitelský mandát vykonávají až potom, ve svém volném čase.

Takže pokud jste se jako občané Libčic chystali si vzít na tuto středu 18. 9. kvůli jednání zastupitelstva volno, nemusíte. Zasedání tuto středu reálně “neproběhne” a pro dané téma bude svoláno náhradní zastupitelstvo.

Pozitiva

Situaci kolem novin chceme opravdu řešit a na posunutí zasedání vidíme i pozitiva – na jeho „nekonání” v nesprávný čas jsme se s koalicí dokázali dohodnout. Budeme rádi, bude-li to první pozitivní odrazový krůček pro hledání podobné shody v dalších bodech týkajících se Libčických novin a jejich redakční rady.

Zastupitelé za LOS

Komentářů: 4

  1. michal nehasil napsal:

    Jak to dopadlo? Konalo se, nebo ne?

  2. Stavební uzávěra napsal:

    Že si vrchnost dělá šprýmy z vlastních kolegů a plýtvá tak jejich časem, je ubohé. Nemělo by to ale zastínit fakt, že rada města vyhlásila selektivní stavební uzávěru. Omezuje tak práva vlastníků pozemků ve 3 lokalitách v Libčicích. Prý tam už rozvoj není potřeba. Na jednu zcela nesmyslnou lokalitu pro rozvoj, která není urbanisticky propojená se zástavbou, ale pozapoměli. Náhoda?! Kdo uhodne, která to je? Je to černá stavba místo sámošky? Jsou luxusní byty maskované jako středisko? Kdo ví.

    • Umístění stavby napsal:

      Luxusní byty už mají územní rozhodnutí, takže tam už by to stavební uzávěra nestihla. Stavební úřad se vypořádal s připomínkami dotčených občanů hrdinně.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>