Snad se tentokrát trefí

Celé jaro se starosta s místostarostou snažili podržet bývalou paní ředitelku základní školy ve funkci. Zdržovali a odkládali rozhodnutí. Osočovali rodiče, kteří předkládali racionální argumenty. A pak si z nich na jednání rady města dokonce udělali nemístnou legraci (usnesením o omluvě). Míru viny ať si prosím vyříkají mezi sebou.

Paní ředitelka nakonec odstoupila. To, jak velká to bude ostuda, nakonec určí až policejní vyšetřování. Bohužel po průtazích se to z hlediska organizace školního roku odehrálo velmi pozdě.

A proto – hekticky a ve velké časové tísni – začalo výběrové řízení na nového ředitele naší školy.  Taková věc se v Libčicích neděje příliš často. Za aktuální vlády Liběhradu se tak stalo naposledy v roce 2012.

A nedopadlo to slavně. Ze 3 konkurzů (ZŠ, MŠ i ZUŠ) vzešli jako vítězové právě paní Raveane pro ZŠ a pan Filek pro ZUŠ. Ředitelka základní školy se vybírala dokonce nadvakrát. Navíc sice vyhrála u pana starosty, ale v celkovém hodnocení celé komise skončila až druhá. Přesto byla radou města nakonec ustanovena.

Pokud vám jméno pana Filka nic neříká, byl odejit velmi záhy poté, co starostové přidružených obcí začali jednat o osamostatnění svých poboček ZUŠ. Protože ti si na rozdíl od našeho vedení uvědomili, že pan Filek nedělá svou práci dobře.

2 výběry ze 3, kterých se pan starosta zúčastnil, se ukázaly jako špatné. Jeden brzy, jeden pozdě. S takovým skóre by se možná dalo říct, že pan starosta tuhle disciplínu prostě neovládá, a tak by se logicky další své nominace do výběrové komise měl vyvarovat.

Přesně v tomhle duchu jsme za LOS poslali radě města žádost. Aby se zdržela nominace starosty a místostarosty do výběrové komise. Aby za město nominovala po jednom koaličním a jednom opozičním zastupiteli. Znalce místní politiky určitě nepřekvapí, že nám nevyhověli.

Pan starosta raději zkusí své štěstí znovu. A tak doufejme, že se přihlásí jen samí dobří a kvalifikovaní žadatelé. Protože pokud bude mezi uchazeči jediný špatný, je dost pravděpodobné, že nám ho pan starosta znovu vybere. A naše základní škola se k světlým zítřkům neodrazí. Držme palce libčické základní škole.

(článek byl napsán pro LN před zveřejněním výsledků konkursu)

 

Naše žádost radě města

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>