Historie.cs: O Peroutkovi

historie.cs: Ferdinand Peroutka

Možná bychom se zase jednou mohli podívat přes okraj našeho vlastního libčického akvária, abychom se ujistili, že hloupých problémů je ve světě dost i bez našeho vlastního přičinění. Aféra s článkem “Hitler je gentleman”, kterou rozpoutal prezident této země v nenaplněné snaze ukázat se vtipným a znalým, asi těžko minula kohokoliv, kdo ještě má sílu alespoň zběžně sledovat dění na celostátní politické scéně (i když to čím dál tím víc bolí).

No a protože jsme se aktuálně ocitli na začátku dalšího kolečka nechutností, které rozjíždí pán, co má na pracovní vizitce napsáno “tiskový mluvčí prezidenta republiky”, není možná na škodu si poslechnout fundované informace zasazené do kontextu doby a aktuálního vývoje společnosti.

Pokud tedy máte zájem, v sobotu 18. dubna odvysílala ČT24 další díl pravidelného diskusního pořadu Historie.cz, tentokrát věnovaný Ferdinandu Peroutkovi.

Pořad Historie.cs – Ferdinand Peroutka (premiéra: 18. 4. ’15 v 21:05 na ČT24) naleznete zde.

 

A jak to patří na náš čistě libčický web?

Vůbec není třeba hledat paralely s lokální politikou (ale kdyby se chtělo, tak vyhlašuji soutěž v komentářích pod článkem). Věc je daleko prostší – v diskusi máme “svého” libčického zástupce.

A Libčické křižovatky se pravidelně snaží zprostředkovat i informace o tom, jak se jako obec “otiskujeme” do toho velkého světa kolem nás. A je jedno, je-li to komín, Adonis, čert nebo Sekera.

 

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>