Velký bazén bez vody: ale třeba to vyjde a nebude hezky

Plovárna bez vody

První letošní omezení provozu na Libčické plovárně je tady. Od pondělí 15. června do pátku 19. června se bude vyměňovat voda ve velkém bazénu. Naštěstí není závadná, jenom nevábná. A podruhé stejné slovo – naštěstí je předpověď zatím příznivá – až do konce týdne má být tak jako tak spíš škaredě. Snad to tedy meteorolgům vyjde.

Nájemce tak pravděpodobně nepřijde o moc peněz. Prvních 5 dnů z krátké sezóny je tedy škrtnuto hned 14 dní po oficiálním zahájení. Vypadá to, že se opět osvědčuje pravidlo, že některé věci jsou zadarmo zkrátka moc drahé.

Brouzdaliště snad funguje dál

Cedule to vysloveně nezmiňují (já bych si to tam tedy napsal), ale podle všeho v provozu zůstane alespoň brouzdaliště pro malé děti. Ostatně v pátek v něm voda vypadala o poznání líp než ve velkém bazénu. A bylo to vidět i na obsazenosti obou “nádrží”.

Cedulky z plovárny v plném znění

Zadarmo?

A co se bude dít? Budou opět dobrovolně vypomáhat dobrovolní hasiči, aby “zadarmo” pomohli vyčerpat nebo dokonce napustit vodu? Budou znovu ochotní? A kolikrát se to dá otočit?
A co trubky? Vytlačí nahoru na plovárnu vodu, která alespoň chvíli vydrží esteticky čirá? No ale stejně ta nová pak bude studená… Určitě to není jen o hasičích a trubkách.

A mimochodem, pak přijde na řadu brouzdaliště? Se základní znalostí geometrie se dá předpokládat, že tam je vody méně (můj odhad: 1/7?), a tak se vypustí a napustí nejspíš rychleji. Ale stejně ta nová pak bude studená…

Možná je čas začít se připravovat na příští sezónu. Možná je čas opustit koncept “vody zadarmo”.

Plovárna bez vody

Plovárna bez vody

Plovárna bez vody

 

Jeden komentář

  1. V případě zakalené a studené vody na koupališti doporučuji využít betonové koupací vany (http://praha.idnes.cz/praha-5-chce-nektere-kvetinace-zakopat-pod-zem-fnh-/praha-zpravy.aspx?c=A150115_091343_praha-zpravy_bur), které naše radnice moudře rozmístila po celých Libčicích. Do jedné takové betonové vany se po odstranění drobného nánosu hlíny a napušetění vodou vejde pohodlně jeden dospělí, či tři děti. Přebytečnou hlínu a občas i nějakou tu květinu dejte prosím vedle na obecní trávníky, kam se obvykle v jiných rozumných městech umisťují květiny. Zájemci, kteří by takovou betonovou koupací vanu chtěli před svůj výjezd z garáže, popřípadě mají zájem o řopík či jiný betonový monolit, nechť se hlásí na OÚ.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>