Tip na víkendový výlet: Mlsárnička v Tursku

Tursko: Mlsárnička

Je to už víc jak rok, co Libčice přišly o svou cukrárnu. “Pohádka” v areálu Ludvík skonala (kousek od hřbitovní zdi) k poslednímu červnu 2014. Do Ludvíka se má život opět vrátit, ale ne každý rád sladký pendrek. A tak pokud zákusek patří k vašim základním životním potřebám, je třeba se poohlédnout jinde. My doporučujeme vyrazit k sousedům do Turska.

Protože právě tam se znenadání zjevila zcela nová a zcela interesantní alternativa k tomu, co v Libčicích sami nemáme. V Tursku totiž mají “Mlsárničku”.

Mlsárnička

Co víme:

  • otevřela v červnu
  • reference jsou omračující (Kavárna Slávia Praha, Sovovy mlýny Praha, Pálffy palác Praha, Lighthouse Praha, City Tower Praha)
  • najdete ji na této adrese: Cukrárna Mlsárnička Tursko, K Lichému stromu 234, Tursko
  • otevírací doba: Pátek 11,00 – 18,00, Sobota a Neděle 10,00 – 18,00

Tursko: cukrárna

“Pohádka” byla samozřejmě daleko pohodlnější, byla přímo v Libčicích. A sebezpytně musíme přiznat, že o cukrárně v Tursku píšeme především proto, že se nám po Pohádce stýská. Dokud ale někdo další nepostaví svůj byznys-plán na nabídce cukrovinek svým libčickým spoluobčanům, jeví se turská alternativa jako nejbližší a přitom velmi lákavá.

Pokud už někdo máte s novou cukrárnou zkušenost, nejlépe podloženou kily získanými navíc, podělte se s ní v diskusi pod příspěvkem.

PS: Protože mládenci, ty ženy dnes, ony to vidí nějak takhle (viz. N. V. Gogol, Ženitba):

TEKLA: …Jo, ten chlap má moc jemný vychovávání, jako cizinec. A je překrásně subtilní, nožky má tenounký jako hůlky.
AGÁTA: Já nevím.., já tyhle subtilní nějak… já nevím. Nic na nich nevidím.
TEKLA: Tak si vyber pořádnýho chlapa!

Komentářů: 3

  1. Petr Nehasil napsal:

    Děkujeme mnohokrát za tip. Dnes dopoledne jsme Mlsárničku vyzkoušeli a musím říct, že je vynikající.. Nejen, že mají moc dobré zákusky a dortíky (ochutnal jsem fantastický věneček, lehoučký pařížský dortík, vlahý cheescake a vydatnou punčovou kouli v banánové čokoládě), ale neméně dobré mají domácí limonády. Při návštěvě mojí rodinou obvykle není nouze o nestandardní přání s kterými kupodivu v Mlsárničce nemeli žádné problémy. Espresso, osladit, zamíchat, přelít na led a dolít mlékem. Jistě není problém. Malinová limonáda, byla by možná bez bublinek.. Proč ne. No zkrátka myslím, že v nás Mlsárnička našla zákazníky.. Ještě bych snad dodal, že není potřeba se bát přehnaných cen. Za 300Kč se tam celá naše rodina osladila dosyta.

  2. Marta Štrosová napsal:

    Také jsem včera otestovala. A doporučuji! Paní majitelka a zároveň šéfcukrářka je moc milá, ochotná a hlavně šikovná. Dortíky byly úžasné!
    A co jsem se ještě dozvěděla? – k mání jsou i dortíky bezlepkové
    – prodávají tu výborná mělnická vína
    – objednávkový kalendář je již plný na červenec i srpen! Objednat si předem dort, minidezerty či jiné zákusky lze momentálně až na září.
    – expandovat do Libčic prý nehodlá (měla již více dotazů od Libčičáků na toto téma) z důvodu vytíženosti, ALE nabízí školení (skolachuti.cz) v této profesi, a tak se třeba nějaký odvážlivec, který toho využije a otevře v Libčicích cukrárnu časem najde…

  3. Marek Coufal napsal:

    Tak jsme taky vyzkoušeli Mlsárničku. To je zjevení – maj to tam hezký, maj to tam dobrý, jsou superochotní. Navíc se furt usmívaj a komunikujou a to i hodinu před zavíračkou…

    Mám silné podezření, že takové chování nemůže mít jednoduché vysvětlení. Že by to byl předvoj mimozemské invaze? Nebo máte jiné vysvětlení?

    Akorát pozor, že od 7. 8. do 4. 9. mají zavřeno, berou si dovolenou!

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>