Záhada zimního spánku medvěda aneb o rozdílu mezi medvědem a LOĎí

LOĎ 2016

O zimním spánku medvěda jsme se učili ve škole. Ale právě medvědův zimní spánek je pro zoology trochu záhadou. Metabolismus medvěda je ojedinělý, protože medvědice nerodí svá mláďata na jaře, ale v průběhu zimního spánku, uprostřed zimy. Asi se divíte, proč tu píšu o medvědech. Podíváte se dolů na podpis a řeknete si: „chudáci herci, režisérka se jim zbláznila.“

Doufám, že tomu tak není. Objevila jsem totiž určitou paralelu právě mezi medvědem a námi, naším – vaším Libčickým ochotnickým divadlem. Mnohým by se mohlo zdát, že se nic neděje, že jsme uloženi k zimnímu spánku a tvrdě spíme.

Ale je to zdání, které klame. Stejně jako medvědice, tak i my jsme již přivedli na svět své nové „mládě“ a už pilně pracujeme na jeho výchově.

Tímto obrazným rčením sdělujeme svým příznivcům, že po loňském předvedeni Gogolovy Ženitby chystá Libčické ochotnické divadlo LOĎ novou divadelní hru. Pro svůj počin (a potěchu diváka) jsme si nevybrali nic menšího než… …než… …název hry vám zatím sice neprozradíme, ale už teď pro vás máme pár zajímavostí.

Kromě již osvědčených herců uvidíte na jevišti i nové tváře. Děj vás opět přenese do minulosti, takže můžete být zvědaví na zajímavé a vtipné kostýmy, interesantní muže a hlavně krásné dámy, které však mohou i překvapit.

Zkoušky jsou v plném proudu a LOĎ se už těší na setkání se svými diváky na přelomu května a června. Doufáme, že se vám hra bude líbit, i když jsem vám zatím neprozradila žádné podrobnosti. Ale dovolte nám ponechat si nějaké tajemství. Pokud tedy někoho z nás potkáte, prosím, nepátrejte po názvu hry a neptejte se. Nesmíme ani naznačovat!

Kateřina Kapounová, režisérka LOĎi

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>