Záznam z jednání zastupitelstva č.11

Jednání zastupitelstva

Přinášíme úplný a nekomentovaný záznam z v pořadí již jedenáctého jednání zastupitelstva. Jednání proběhlo 27. dubna 2016.

Pro lepší orientaci je záznam rozdělen na kratší úseky podle jednotlivých bodů jednání. Bod Různé je pak rozdělen na jednotlivé dotazy a připomínky. K navigaci mezi jednotlivými kapitolami použijte tlačítko Playlist v levém horním rohu videa.

Komentářů: 2

  1. Pro ty z vás, které z nějakých důvodů nebaví sledovat hereckou etudu v podání ochotnického dua Bartoš-Dědič před opoziční kamerou, přináším stručný soupis postřehů ze zastupitelstva.

    1) Tajemník města je tu od toho, aby se záměrně vyhýbal komunikaci s občany a jakékoli změny čehokoli obstruoval. Když mu napíšete mail, klidně vám na něj neodpoví. Není to prý trestné. Následně si odešel hledat význam slova “slušnost” do výkladového slovníku.

    2) Tajemník věděl, kdy a proč tekla minulý měsíc z vodovodu v Libčicích kalná voda, ale neobtěžoval se to občanům říci, protože nevěděl, jak to má sdělit. Hotová chytrá horákyně s funkcí. Tak až bude hořet tak víme, co od něj máme čekat. Do 30 dnů nám pošle telegram.

    3) Nahlásíte-li rozbité hřiště na podatelnu odpoví vám za 58 dní. Jste-li “opoziční”. Nahlásíte-li rozbité hřiště paní Bartíkové, zařídí opravu do druhého dne. Jste-li “koaliční”.

    4) Starosta města neumí poslat email s přílohou. Naučil se už ale po 10 letech ve funkci s tiskárnou, tak vám to vytiskne a můžete si to přečist pohodlně u něj ve vrchnostenské kanceláři. Píše se rok 2016. PS: pro “koaličníky” má křeslo – ušáka, pro “opozičníky” má křeslo fakírské.

    5) Vedení města nemá žádnou koncepci ani plán na získávání peněz z dotací pro město. Asi ty miliony na služby pro občany nechtějí. Mimo jiné kvůli tomu zaplatíme dostavbu školky zcela ze svých vlastních kapes. Děkujeme za vaši nesnahu.

    6) Starosta sní o náměstí umístěném na kopci nad Libčicemi. Myšlenku mu prý “vnukli” místní developeři. To je zcela logická úvaha, když nádraží, kostel, obchody i lidi jsou pod kopcem. Proslýchá se, že v dalším kroku povedou na tzv. Bartošovo náměstí tzv. Urbánkovy eskalátory, aby se tím geniálním nápadem mohly pokochat i Libčické babičky. I voda prý poteče do kopce!

    7) Podle radního Urbánka rada města neudělala za posledních 10 let nic pro to, aby v Libčicích vzniklo normální náměstí, jaká mají ostatní města. Jedním z důvodů je i to, že pan radní ostentativně ignoruje tvorbu strategického plánu, neboť má svoje developerská “želízka v ohni”. Děkujeme.

    8) Bonus: Pokud vás zajímá, jakou formou komunikuje starosta Bartoš s občany a jak slušně “nabízí ruku a zve k přátelskému rozhorovu”, čtěte zde: http://forumlibcice.cz/vizionar-z-malomesta-prichazi-a-odchazi/ .

  2. Petr Nehasil napsal:

    Mám ze záznamu dojem, že se pan tajemník se starostou vyžívají v tajnůstkaření a mlžení i v naprosto nekonflitních věcech.. Např. v bodu č.5 cca v osmé minutě se sáhodlouze baví o tom jak bude proveden výběr nového vozidla, jaké jsou pro jeho výběr parametry. Přitom zhruba hodinu předtím na zasedání rady města rada schválila nákup konkrétního vozidla za konkrétní částku od konkrétního prodejce. “Usnesení: Rada města souhlasí se zakoupením užitkového vozidla Citroen Berlingo 1,6 HDi za cenu 312.834,71 Kč bez DPH od Auto Mrkvička s.r.o., Pod Loretou 896, 293 06 Kosmonosy za podmínky schválení finančních prostředků zastupitelstvem města.”

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>