Adam Gebrian si přijel prohlédnout Uhelný mlýn a Kotelnu

Máte rádi Libčice? Žijete tu rádi a jste na ně hrdí? Fajn, tady máte o důvod víc, protože jsme “v televizi”! A ani jsme kvůli tomu nemuseli udělat žádný průšvih 🙂 .

Známý propagátor a kritik architektury Adam Gebrian k nám do Libčic přijel natočit čerstvý díl (14. 10. `20) svého projektu “Překvapivé stavby” na mall.tv. Do hledáčku respektované a rozsáhlé série o nejzajímavějších architektonických počinech jsme se dostali zásluhou Patrika Hoffmana a jeho citlivé rekonstrukce Uhelného mlýna a přilehlé Kotelny v areálu šroubáren.

Pevně doufám, že za pár posledních let od otevření si už do Kotelny nebo Mlýna našel cestu každý kovaný Libčičan – na trhy, do kina, na výstavu nebo třeba letos v létě na černou “uhelnou” zmrzlinu… A tak vám Gebrianův pořad může posloužit jako nový pohled na věc, nebo doplnění informací a souvislostí.

Anebo čistě jako potvrzení, že jste si svůj domov vybrali dobře, protože žijete v zajímavém městě s dlouhou historií zasazeném do kouzelné přírody na břehu Vltavy.

Tak přeji příjemné koukání.

Celá libčická epizoda ke shlédnutí zde

A přídavek zde

Jeden komentář

  1. Ilona Ptáčková napsal:

    Od Adama Gebriana ještě zde zajímavý příspěvek o stavbě radnice na Praze 7.
    https://www.mall.tv/gebrian-prekvapive-stavby/radnice-prahy-7-rozhovor-se-starostou-janem-cizinskym
    Souvislost s Libčicemi je ve smyslu, že se vyplácí svěřit rekonstrukce do rukou odborníků zcela nezaujatých místními poměry.
    Libčice čeká architektonická soutěž na centrum Libčic, tedy naší známou “křižovatku”, a s tím je spojené hledání ideálního umístění případně nového spolkového domu a také rekonstrukce současné radnice. Vůbec není vyloučeno, že se radnice bude stavět nová a spolkový dům by mohl vzniknout rekonstrukcí té současné radnice. Toto všechno jsme se snažili prosadit do zadávacích podmínek architektonické soutěže, tedy hlavně možnost nesvazovat architektům ruce jen a pouze současným rozložením a funkcí budov v okolí naší křižovatky v centru.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>