Libčický divadelní podzim

Libčický divadelní podzim 2016

Možná to vůbec netušíte. Ale možná na to rádi vzpomínáte. Nebo vám o tom vyprávěli vaši rodiče či prarodiče a vám se to ani nechtělo věřit. V letech 1964 – 1983 v Libčicích za hojné účasti místních ochotníků proběhlo 20 ročníků “Libčického divadelního podzimu” – divadelní přehlídky okresu Praha-západ. Nejspíš to nebyla přehlídka ledajaká, vždyť na 20. ročníku se tu dle zdrojů objevilo divadlo Vizita (Jaroslav Dušek) a byl tu sehrán Haprdáns Ivana Vyskočila.

A nám z LOĎi (Libčické ochotnické ďivadlo) to nedalo spát hned od samého začátku. “Možná jednou” bychom mohli navázat a tradici obnovit… Takhle možná také sníte o spoustě věcí: až…, někdy…, určitě na to dojde… Ale my z LOĎi máme štěstí a ve svém středu Janu Tahalovou. To ona přetavila věčné “až…” na aktuální “teď!”

Jak se to upeklo

Jana zašla za Vladimírem Klimentem, ředitelem ZUŠky a dohodla se na partnerství LOĎi a umělecké školy. Taky všechno předjednala s panem Vavříkem, dobrou duší a školníkem ZUŠky. Kontaktovala i bývalé libčické ochotníky “z těch dob” – chtěli jsme se jich zeptat, zda “navázat” nebude moc troufalé. Prý snad ne.

Zkrátka Jana zjišťovala a zařizovala. A kdo mohl, snažil se ji vyjít vstříc. A povedlo se. A díky tomu se od října do prosince po dlouhé odmlce (33 let) uskuteční:

21. ročník divadelní přehlídky “Libčický divadelní podzim” 2016

Nápad jsme měli, začali jsme vše skládat dohromady, místo máme též. Co nám chybí dál? Aha! Divadelní soubory a jejich představení!

Nebojte, i to je zajištěno! Dvě představení, tedy obě naše, vám zahraje LOĎ. Kromě toho jsme do Libčic pozvali z Buštěhradu “Divadlo KIX” a z Chaloupek, to je v Brdech, k nám dorazí soubor s názvem “OD Máj 21”. S Chaloupkami to máme v rámci výměnného pobytu. My jim na oplátku přijedeme zahrát na jejich “Chaloupeckou oponu.

Až z Prahy (to je vtip pro všechny náplavy z dalekých koutů celé České republiky) přijede zahrát “Divadelní sekce” – ti jediní budou hrát v libčickém kulturním domě. Vše ostatní se odehraje v sále ZUŠ Libčice. A tak jestli dobře počítám, máme tu najednou pět představení skrz celý podzim… Co vy na to?

Diváci

To je poslední přísada, která nám zatím do koktejlu divadelního podzimu schází. Proto vás tímto srdečně zveme, zbytek už je jenom na vás. Přijďte do ZUŠky i do kulturního domu. Ať už na naše představení či hostující soubory. Vstupné je dobrovolné, jako vždy.

A pokud chcete mít jistotu, že se na představení vejdete, využijte možnosti rezervace lístků. Výrazně jsme ji vylepšili! Stále zůstává možnost lístky zarezervovat na našich internetových stránkách lod.libcicenadvltavou.cz. Nově jsme přidali možnost lístky vyzvednout v knihovně v budově Městského úřadu (děkujeme paní knihovnici).

(aktualizováno 2. 10. ’16) Město nepovolilo možnost rezervace vstupenek v městské knihovně.

Závěrem

(aktualizováno 27. 9. ’16) po přímé dohodě s majitelem KDL, panem Machálkem, můžeme městu Libčice nad Vltavou poděkovat za poskytnutí nevyužitého předplaceného času v místním kulturním domě pro vystoupení Divadelní sekce Praha.

Trocha historie v obrazech

Taky máte doma podobné předměty odkazující na původní ročníky Libčického divadelního podzimu? Uděláte nám radost, pokud se s námi podělíte.

Jeden komentář

  1. Marek Coufal napsal:

    Rezervace lístků byla spuštěna. Neváhejte a rezervujte. https://ldp.libcicenadvltavou.cz/

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>