Záznam jednání zastupitelstva města č. 9, 13. 11. 2019

Připravili jsme pro vás záznam z jednání zastupitelstva města č. 9, které proběhlo 13. listopadu 2019. Bylo to klidné zastupitelstvo s jedním potenciálně důležitým bodem – schválením zadávacího dokumentu pro tvorbu nového územního plánu. Tento bod byl ale nakonec odložen na příští prosincové zastupitelstvo, viz náš předchozí příspěvek.

Celý záznam

Pro fajnšmekry tu máme celý záznam. Tentokrát má pouze hodinu a 15 minut.

Bod týkající se územního plánu začíná v čase 21:48, bod různé začíná zhruba v čase 58:18.

Nasloucháme občanům

…a nebo vlastně tak úplně ne. Poctiví čtenáři Libčických novin určitě ví, “jaká je škoda, že opozice nehlasuje s koalicí o všem jednomyslně.” Tak si jedno takové hlasování můžeme ukázat zblízka.

Na následujících záběrech koalice navrhla okamžité ukončení projednávání bodu (onen návrh zadávacího dokumentu). My, opozice jsme protinávrhem požádali o úplně jednoduchou a podle nás správnou věc:

Aby před ukončením projednávání daného bodu dostala v diskusi příležitost se k věci vyjádřit přítomná veřejnost (přišlo opravdu hodně lidí, zjevně právě k této záležitosti).

Tak jako vždy se pro náš protinávrh nenašel jeden jediný potřebný koaliční hlas… A tak občané Libčic příležitost nedostali. (celé hlasování má cca 1:20).

 

Jeden komentář

  1. Martin Š. napsal:

    Pohled na pana starostu a ostatní koaliční zastupitele, jak počítají, které připomínky v Zadání územního plánu zapomněli zkontrolovat, je k nezaplacení. Čas okolo 45 minuty. Alespoň mohou všichni občané Libčic vidět, jak “pečlivě a kvalitně” se připravili na zastupitelstvo a přečetli si důležité dokumenty, o kterých budou hlasovat. Zřejmě na to neměli pro samé psaní radničních úvodníků a rozesílání spamu po Facebooku čas.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>