Ilona Chrtová: Děkuji voličům. Pokud bude někdo z Libčic potřebovat něco řešit na krajské úrovni, obraťte se na mě prosím.

Libčice mají po čase opět svého člověka v zastupitelstvu Středočeského kraje. Je jím Ilona Chrtová (ODS). Členkou krajského zastupitelstva byla bývalá starostka Libčic už v letech 2004 – 2008.

V Libčicích ODS celkem jasně zvítězila, když si ji vybral každý čtvrtý člověk. Je to dobrý výsledek?
Je to výborný výsledek. Děkuji i touto cestou voličům z Libčic za podporu naší kandidátky ODS i za preferenční hlasy pro mne. Tato důvěra je pro mne i velký závazek.
Martin Kupka jako lídr naší kandidátky připravil velmi náročnou kampaň, při které jsme se mu jako další kandidáti snažili co nejvíce pomáhat. Celý srpen se jezdila na kolech „kolečka“ po obcích a městech a večer bylo vždy letní kino. Celý srpen, myslím opravdu celý, tedy každý týden od pondělí do neděle. Setkávali jsme se s lidmi v obcích i se starosty. Mnohé z nich dlouho znám a měla jsem radost, že drtivá většina z nich měla vize do budoucna i viditelné výsledky své práce. Potom celé září jsme měli po Středočeském kraji mítinky na náměstích větších měst. Taková kampaň, jasné a splnitelné sliby, jistě výrazně přispěly k našemu volebnímu výsledku.

Proč jste do krajského zastupitelstva kandidovala?
Se Středočeským krajem spolupracuji od jeho samého začátku fungování. Jako starostka jsem se zaměřovala hlavně na regionální rozvoj a přínos v té době byl v Libčicích hodně vidět. Poslední dvě volební období jsem pracovala ve Výboru pro sociální věci. Ráda to všechno v krajském zastupitelstvu budu uplatňovat.
Ještě za tím vším stojí moje hlavní motivace, a to aby Středočeský kraj byl zodpovědně spravován a nikoliv drancován a zanedbáván. Naše volební motto „Postavme kraj na nohy“ je opravdu na místě.

Jste ředitelkou zařízení pro osoby se zdravotním postižením, budete se v zastupitelstvu věnovat hlavně sociální oblasti?
V začínajícím volebním období bych se i nadále chtěla věnovat sociální oblasti a také všemu, co se týká rozvoje měst a obcí.

Jak můžou Libčice využít toho, že mají svého člověka v krajském zastupitelstvu?
Když bude v Libčicích zájem, ráda budu informovat o aktuálních věcech, které se budou v kraji řešit. Rovněž jsem připravena podpořit záměry a projekty pro naše území.

Využijete v kraji zkušeností z toho, kdy jste byla starostkou Libčic?
Určitě ano. Z dlouhého působení v zastupitelstvu našeho města nám mnoho zkušeností s celou problematikou samosprávy a to je výhoda pro všechny krajské záležitosti. Podle mne je vše také o komunikaci, respektu a naslouchání ostatním.

V krajských volbách ODS skončila druhá, za hnutím STAN. Martin Kupka ale zároveň získal i vůbec nejvyšší počet preferenčních hlasů. Jak výsledek voleb hodnotíte?
Škoda těch pár procent, která nám chyběla k vítězství. Kdyby i ostatní voliči volili jako my v Libčicích, tak jsme to měli (úsměv). Voliči svými preferenčními hlasy pro Martina Kupku ukázali, jak moc si ho váží a podporují. Martin Kupka je ohromně pracovitý, slušný, komunikativní. Ve své obci jako starosta toho dokázal fakt hodně. Zajeďte si někdy do Líbeznic, uvidíte sami.

Je v politice, celostátní, krajské, místní ještě prostor pro slušnost?
Ano a tam, kde nyní není, ho musíme vytvořit. Slušnost v politice mi hrozně chybí. Těším se, že v nové krajské koalici slušnost, zodpovědnost a transparentnost nebudou jen slova, ale trvalý základ politické práce.
Věřím, že doba slepé podpory populistům končí a že v dalších různých volbách, které nás v budoucnu čekají, bude tento trend pokračovat.

ODS vytvořila koalici se všemi stranami v zastupitelstvu, mimo ANO, ačkoli ‚nemusela‘, protože STAN a ODS mají sami v zastupitelstvu většinu. Je tohle vlastností ODS – spojovat, ne rozdělovat?
Ve středočeských krajských volbách jsme se spojili s několika menšími stranami a jejich zástupce jste mohli najít na naší kandidátce. To bylo spojování hned na začátku. Teď na to navazujeme spojováním stran, které chtějí kraj spravovat jinak než dosavadní krajské vedení. Spojovat, komunikovat, posunovat se dopředu je našim zastupitelům vlastní a i v kraji tak chceme postupovat.

Kde vás můžeme zastihnout, respektive kam se na vás můžeme obrátit?
Asi nejjednodušší bude nejprve mi napsat na mail ilona.chrtova@seznam.cz. Pak si určitě domluvíme další postup, schůzku a prostě vše, co bude potřeba.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>