Kino kotelna uvádí: Titina – psí polárnice / Julie, co by bylo kdyby / BlackKklansman

Na přelomu března a dubna můžete do Kotelny zamířit na další tři filmy. V pátek 31. 3. to bude Titina – psí polárnice (od 18:00 pro děti) a Julie, co by bylo kdyby (20:00), v sobotu 1. 4. pak vzhledem k datu velmi vhodný titul BlacKkKlansman (20:00).

Titina je pejsek polárníka Umberta Nobileho, který 12. května 1926 spolu s Roaldem Amundsenem a dalšími členy posádky své vzducholodě přeletěl severní pól. Z roztomilého zvířete, pojmenovaného podle soudobého jazzového hitu, se stala mezinárodní hvězda. Se svým páníčkem se účastnil také další polární expedice na vzducholodi Italia, u nás známé i díky účasti Františka Běhounka, který o ní a jejím ztroskotání napsal svého času velmi populární dobrodružně-naučnou knihu Trosečníci polárního moře. Titina, Nobile i Běhounek a deset členů z šestnáctileté posádky přežili, a nakonec byli zachráněni zčásti letadlem, zčásti na ledoborci Krasin. Film pro celou rodinu vypráví dobrodružný příběh očima Titiny, psího společníka slavného polárníka Umberta  Nobileho.

Pod titulem Julie, co by bylo, kdyby se skrývá francouzské romantické drama o určující síle náhody v lidském životě. Co by se stalo, kdyby se tehdy rozhodla jinak? Odvíjel by se život v úplně jiných kolejích? A jakých? V loňském roce vzniklo vícero příspěvků do svébytného žánru hry s jakýmisi „paralelními vesmíry“ – alternativními možnostmi života. Na začátku roku diváky lákala v hojném počtu do sálů akční fantasy s hororovými prvky Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, porotu Oscarů i diváky po celém světě pak nadchla akcí, humorem i emocemi nabitá hříčka Všude, všechno, najednou. Julie oproti nim sází spíše na city, uvěřitelnost a čarovnou sílu hudby, která tvoří důležitou součást vyprávění. Budováním variant příběhu lidského života, který se býval mohl odvíjet různými cestami, kdyby…, se “Julie” svébytným způsobem zařazuje mezi díla, jako byla Tykwerova Lola běží o život, Kieślowského Náhoda nebo třeba, obrátíme-li pohled do české literatury, už pomalu zapomínaný, ale stále vynikající Obyčejný život Karla Čapka.

Na apríla se – snad s výjimkou legendárního Podrazu – nehodí žádný film lépe než BlacKkKlansman slavného režiséra Spika Lee. Neuvěřitelný příběh podle skutečné události, kdy černošský a židovský policista infiltrovali nejvyšší struktury Ku-Klux-Klanu, balancuje na pomezí kriminálky, thrilleru a naprosto absurdní komedie a v zábavném mixu přináší i jasné společenské poselství. V hlavních rolích Adam Driver a John David Washington.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>