Kandidáti LOSu o sobě I.

Vážení občané Libčic,
své kandidáty jsme si ve spolku zvolili z těch členů, kteří se rozhodli kandidovat. A bylo takových více, než je míst v zastupitelstvu. Na statistické preferenci členů spolku záviselo i pořadí zvolených na kandidátce.

Mirka Koušová, Petr Nehasil, Petr Pelešková

Ta je tedy reprezentativní vizitkou spolku. Nabízíme kandidátku občanům Libčic jako výraz důvěry ke svým přátelům a současně si přejeme, aby s námi občani Libčic tuto důvěru sdíleli. Zda se nám přání vyplní, ukážou volby.

Nejdůležitější otázky pro myšlení lidí jsou: Co? Jak? Proč? Všimněte si – nikoli Za kolik? nebo Za co? Také naši kandidáti si je při rozvažování, jestli se mají ucházet o hlasy voličů, museli nezbytně položit.  Zda jít aktivně do voleb je dilema, a to i pro rodiny těch, kteří se už tímto pozitivním rozhodnutím stávají lidmi veřejnými.

Našim kandidátům jsme položili tři nejdůležitější otázky: CO tomu řekli doma?, JAK chceš městu a jeho lidem prospět?, PROČ  jsi přijal své místo na kandidátce?.

Postupně budeme zveřejňovat jejich odpovědi. Pozor, pořadí otázek jsme nechali na nich.

Členové spolku LOS

 

První trojice našich kandidátů o sobě

LOS - LIBČICKÝ OBČANSKÝ SPOLEK

Mirka Kousova

Mirka Koušová, kandiduje za LOS na 15. místě

Do Libčic, “na vesnici“, jsem se přistěhovala se svými rodiči a sestrami, když mi bylo patnáct. Tehdejší náctiletí mě přijali velmi rychle. Hned po maturitě jsem se zapojila do podnikání s rodinou mého prvního muže a nějaký čas jsem prodávala v místním elektru. S výhodami i nevýhodami podnikání na malém městě jsem se setkala i později, když jsem podporovala svého druhého muže v jeho práci. Společně jsme se zapojili do aktivit kolem libčického fotbalového klubu a dodnes mám k lidem okolo hřiště blízko. V současnosti vedu autopůjčovnu a vychovávám dva dospívající syny. Díky nim se snažím být v obraze a chápat problémy dnešní libčické omladiny. Nejsou jednoduché.”

PROČ  jsi přijala své místo na kandidátce?
Ráda bych, aby Libčice byly městem přátelským pro život. Vím, že je to takové často používané heslo. Ale právě proto, aby to nebylo jen heslo, troufám si s ostatními z naší kandidátky postavit za program takové práce, která mi k obsahu toho hesla prostě sedne.

JAK  chceš městu a jeho lidem prospět?
Jako máma dospívajících kluků asi nadhledem, tolerancí a selským rozumem při vyjednávání mezi lidmi a svými zkušenostmi z náročného prostředí podnikání řemeslníků.

CO  tomu řekli doma?
Hustý, mami…!

 LOS - LIBČICKÝ OBČANSKÝ SPOLEK

Petr Nehasil

Petr Nehasil, kandiduje za LOS na 10. místě

V Libčicích jsem se narodil a také jsem tu strávil celé dětství. Po maturitě jsem se odstěhoval na 10 let do Prahy a od dojíždění vlakem si odpočinul. Ale po Libčicích se mi stýskalo. Takže když se nám narodila dcera, byl návrat do Libčic celkem jednoduché a jednoznačné rozhodnutí. To mi také umožnilo při rodičovské dovolené pracovat s dětmi v lesní mateřské školce v Žalově. V současné době jsem na druhé rodičovské se synem Hugem. Rekonstruuji starý dům, který jsme si se ženou pořídili. A jako relaxaci mám v Praze turistický oddíl, který spoluvedu.”

JAK  chceš městu a jeho lidem prospět?
Otázkami. Nápady. Podněty k zamyšlení. Rád hledám nekonvenční řešení, a to by se mohlo v některých oblastech hodit. Chci přispět pohledem toho, kdo nemá zkušenosti z politiky, ale z neziskového sektoru. Který pomáhá udržet rovnováhu života tam, kam si politické strany a struktury netroufnou, nebo kde nefunguje jejich vliv.

CO  tomu řekli doma?
Nic. Stejně jako další mé aktivity, kde odměnou za čas a energii je obecný prospěch nebo dětský úsměv, i toto ohodnotili pokýváním hlavy a mlčením. Významným mlčením, abych byl přesný…

PROČ  jsi přijal své místo na kandidátce?
Místo na kandidátce jsem přijal, protože bych chtěl, aby Libčice byly atraktivní a živé město. K tomu je potřeba nových nápadů, nového elánu. Jinak upadneme do stereotypu a budeme věci dělat jen proto, protože se tak vždycky dělaly. 

 LOS - LIBČICKÝ OBČANSKÝ SPOLEK

Petra Peleskova

Petra Pelešková, kandiduje za LOS na 4. místě

“Pocházím ze severních Čech a před 20 lety jsme s manželem dali přednost malému městu před Prahou, aby se Libčice staly naším domovem. Zde jsem dokončovala u rýsovacího prkna studia na stavební fakultě, narodili se nám zde naši synové. Tady si holka z podhůří Krušných hor oblíbila život v blízkosti řeky. Zažila jsem zde začátek proměny města a s radostí pomáhala s projekty, díky kterým se Libčice staly přívětivějšími pro děti (Oranžové hřiště, opravená škola i školka). Těší mne, když vložený čas a energie přináší hmatatelné výsledky, když drobnost či vtipný detail vyvolá výrazný efekt. Rovněž věřím, že schopnost rozvoje města není zdaleka vyčerpaná a že mohu v této oblasti nabídnout své zkušenosti z realizací dotačních projektů i práce na stavebním úřadě.”

PROČ  jsi přijala své místo na kandidátce?
Nestačí mi jen doma sedět a brumlat si, že by se práce pro lidi ve městě dala dělat víc lidsky. Myslím, že v Libčicích je hodně šikovných a schopných lidí s dobrými nápady ve prospěch ostatních. Jen nemají dostatek prostoru a podpory pro jejich realizaci. Jako zastupitelka bych těm nápadům, které budou dobré, chtěla pomoci k životu.

 CO  tomu řekli doma?
…. že se to lidem ve středním věku někdy stává. Zeptali se, jestli tuším, že mne v případě zvolení čeká víc starostí a práce než oddechu, a jestli počítám s tím, že se obvykle nahlas mluví kriticky, leč chválí se mlčky. Takže  souhlasili.

 JAK  chceš městu a jeho lidem prospět?
Otevřeností v přijímání nových podnětů i chutí konstruktivně diskutovat o skutečných potřebách, problémech a možnostech našeho města. Pracovala jsem na zdejším městském úřadě a jako zastupitelka bych si přála dokončení projektů, jimž jsme se v minulosti věnovali, a které zůstaly ležet svázané v deskách v archivu. A v oblasti stavební jistě přibudou i nové záměry pro oživení města. Takže vlastně lidem nabízím svou profesní zkušenost a chuť ji u nás využít.

 

 

 

 

 

 

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>