Libčická plovárna: velký bazén uzavřen podruhé

Plovárna -  znovu zavřeno

Je to bohužel tak, voda ve velkém bazénu Libčické plovárny nevydržela v použitelném stavu znovu ani celý měsíc. A tak se bude od 8. do 15. července napouštět čerstvá (v obou významech toho slova). Kdo se byl koupat v úterý, určitě souhlasí, že nic moc jiného opravdu nezbývalo. Ba možná, že se jen “na dřeň dojížděla” přízeň počasí – že se zkrátka nechtělo zavřít za tropických veder. A dobří počtáři už si určitě spočítali, že aktuálně na 3 týdny provozu, vychází týden odstávky, a že se tedy čtvrtinu léta nelze koupat, protože se mění voda. To je dost silný argument proti použití vody zdarma, ne?

Brouzdaliště a snížené vstupné

Web Libčické plovárny hlásí, že po dobu odstávky velkého bazénu bude nadále fungovat malý, a že dospělí mohu počítat se sníženým vstupným. Nicméně, jak dokládají fotografie, ve středu 8. 7. byly zavřeny oba bazény a menší se intenzivně drhnul. Neumím říct, do jaké míry je reálné zvládnout napuštění dětského brouzdaliště přes noc, ale spíš bych počítal s tím, že i ve čtvrtek 9. 7. zůstane plovárna uzavřena (pokud to někdo naživo ověří, nechť doplní do diskuse pod článkem).

Plovárna -  znovu zavřeno

Jaké jsou prognózy?

A protože už tedy máme k dispozici nějaký pracovní vzorek dat, rovnou si můžeme zaspekulovat, že další odstávka velkého bazénu nastane v týdnu od 3. srpna. A pokud počasí vydrží i v září (to asi není úplně nereálný odhad), bude se napouštět ještě minimálně jednou – jako dárek školákům k nástupu do školy. Pak už bude asi jistější ukončit sezónu.

Plovárna -  znovu zavřeno

Počítejme…

…za provozovatele:

  • ztráty tržeb za dny, kdy je úplně zavřeno
  • ztráty tržeb za dny se sníženým vstupným a nižší návštěvností
  • ztráty tržeb za dny, kdy si část potenciálních zákazníků řekne, že v tomhle už se opravdu koupat nebude
  • ztráty za zákazníky, kteří pojedou raději rovnou tam, kde mají jistotu, že je otevřeno
  • náklady na práci spojenou s čištěním bazénů
  • dodatečné náklady na opakované zahájení plného provozu

…za město:

  • náklady na pokusy před sezónou
  • náklady na čerpání vody zdarma
  • počítal bych rovnou i s kompenzaci v nájemném, o kterou si nájemce může vzhledem k okolnostem říci

Zapomněl jsem na něco? Možná jsem jednotlivé náklady nezařadil správně, přesný rozvrh kompetencí a povinností mezi městem a nájemcem neznám. Ale pokud se ta suma postaví proti investicím do příslušných technologií, těžko bude náklad do vybavení plovárny vypadat nějak hrozivě. Nájemce a návštěvníci funkční plovárny by totiž v létě měli nadávat jen a pouze na případné špatné počasí. Všechno ostatní by mělo být “v cajku”.

Ťuk ťuk…

Neslyšíte nic? Neklepal někdo? No ano, vždyť je to “Sezóna 2016”, přišla se chudák holka zeptat, jak tedy bude vypadat to “její” – příští léto. Tváří se dost nejistě a nesebevědomě, a tak by možná bylo fajn, nedat si s odpovědí moc načas. Aby ji ta nejistota úplně nezabila.

Komentářů: 4

  1. Petr Nehasil napsal:

    Na webu města je to ale přeci jasně napsané.. “Všem děkujeme za pochopení, jinak to fakt nejde.

    Co bys na tom chtěl vymýšlet.. Jinak to fakt nejde.. Jaká sezóna 2016? O čem to píšeš? Teď je 2015.. Pak bude ještě zima a na jaře se uvidí.. Třeba se do jara něco stane a bude to příští rok už v pohodě..

  2. PeS napsal:

    Prosímvás jak by ta voda tam mohla zůstat čistá, kdyz se tam koupou i sympatizanti opozice…

  3. Lucie napsal:

    Opozice je často napadaná za to, že jenom kritizuje, tak poslyšte:
    Včera, kdy byl v Řeži naměřen teplotní rekord 39,2°C, mě navečer dítě konečně dostalo na libčické koupaliště. Je pravda, že voda je taková do hnědo-zelena, s tím by se asi minimálně z estetického hlediska mělo něco dělat. Až na tu barvu je ale vlastně čistá. Hrůzu mi spíš nahání ta jáma za bazénem, jeho bývalá hlubší část. Proč vlastně není zasypaná?
    Ale jinak je tam příjemně. Svěží usměvavý personál, potkáte tam spoustu známých, na té prapodivné konstrukci šplhají po laně svalovci, voda příjemně chladí. Velmi se mi líbí plážový bar v karibském stylu, ten se povedl – je z něj vyhlídka na bazény, odsud může líný rodič pohodlně sledovat pohyb svých dětí.
    Koupaliště obecně nemám moc ráda, hlavně kvůli hluku a koncentraci lidí. Ale tady je to pohoda.

  4. Marek Coufal napsal:

    Není to má osobní zkušenost, ale podle čerstvých informací z druhé ruky, působí voda na plovárně velmi nevábně. Může někdo potvrdit z vlastní zkušenosti? Podle výpočtů to vychází. Chápu, že vůle zavřít za tohoto počasí je minimální.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>