První Kulíškový výlet

V lesní školce

V úterý 1. září to všechno začalo … naklizené školy i školky čekaly na děti, které jako každým rokem přes léto „neuvěřitelně vyrostly“. Na 15 malých Kulíšků, kteří budou pravidelně pondělky a úterky chodit do libčické lesní školky, čekal pozdně letní les.

Sešli jsme se jako obvykle na konci Lesní ulice – tentokrát i s podporou maminek a mladších sourozenců, jednoho dědečka a také početné skupinky starších sourozenců, kteří první školní den už stihli přiběhnout ze školy.

Po přivítání a představení nám plyšový Kulíšek pověděl velkou novinu: jeho kamarádka sovička Kuliška snesla vajíčka a z nich se přes léto vylíhla malá sůvátka – Kulišátka. Ale jak ještě neuměla moc dobře létat, ztratila se někde v našem Chýnovském lese. Abychom všechna mláďátka pomohli Kulíškovi najít, musíme hledat po cestě ztracená barevná peříčka.

 

Děti se nadšeně vrhly na cestu, hledaly peříčka a plnily nalezené úkoly: pozorovaly mraveniště a přenesly společnými silami několik klád jako mravenečci, zalili a okopali sluncem vyschlé stromky v opravdové „lesní školce“… Za vzorné spolupráce mladších a starších dětí se nakonec podařilo najít i všechna ztracená mláďátka Kulišátka, která teď budou každé dítko provázet na cestu do lesní školky a možná i večer doma do postýlky. V cíli si děti pohrály v lese a všichni jsme si užili pestrobarevný piknik plný dobrot připravených od maminek.

 

S plnými bříšky a plni dojmů z prvního kulíškového výletu do lesa se celá početná výprava vrátila zpátky do Libčic, kde ještě první záříjový den pálilo horké letní slunce… ani se nechtělo věřit, že už to „všechno zase začalo“. Přála bych všem dětem tak příjemné začátky školního roku jako byl tento první den s lesní školkou.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>