Slavnost barevného listí v Kulíšku Libčice

LŠ Kulíšek

Když podzim vrcholí a v lese to vypadá jako po explozi barevné palety skřítka Podzimníčka, mají děti z lesního klubu Kulíšek Libčice slavnost. Ta letošní proběhla v pátek 19. října. Kulíšek patří do rodiny lesních školek a klubů a od svého založení roku 2014 se značně rozrostl. V současnosti ho tvoří 35 dětí z 30ti rodin, převážně z Libčic a blízkého okolí.

Jako každá sešlost Kulíšků slavnost začala písní: Za ruce se pochytáme, velké kolo uděláme… a kolo na slavnosti bylo opravdu velké. Napočítali jsme celkem cca 70 dospělých, dětí a miminek.

Na úvod zazněla tradiční píseň Lístečku dubový a poté děti svým rodičům předvedli, jaké písně se naučili při hudebním kroužku Zpívání s Káčou. Zpěv doprovázeli hrou na rytmické nástroje.

Kulisek: slavnost listi

Po muzicírování už si každý mohl vybrat, co by chtěl na slavnosti dělat. V tee pee se s průvodkyní Evou vyráběla jeřabinová srdíčka, kaštanová zvířátka a korále z přírodnin. Další stanoviště bylo pro mlsouny – z jáhlové hmoty se tvarovaly kuličky, obalovaly v kokosu a zdobily sušeným ovocem. Toto stanoviště měla na starost nová průvodkyně Barča. Nejakčnější bylo Dominikovo stanoviště s dračí honičkou, kde se děti honily a kradly si vzájemně dračí ocásky.

Nejvíc lidí ale bylo vždy u ohně. Tam se povídalo, opékala se jablíčka a těstoví hadi. Na slavnost dorazili i někteří absolventi Kulíška, kteří už chodí do školy a přišli si užít své školkové kamarády. Počasí slavnosti přálo a všichni odcházeli příjemně naladění a spokojení.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>