Karel Franta strávil část dětství v libčickém kině a na “hliníku”

STAŘÍ MISTŘI: Grafik Franta

Čas od času si do zpravodajských serverů zadám heslo “Libčice”, abych se dozvěděla, co o nás v Praze i jinde píší. Většinou tedy nic, protože asi mají svoje lepší události. Média pasou po skandálech, ale od časů tasené zbraně našeho někdejšího místostarosty se tu krom pár nehod na silnici a trati zaplaťpánbůh neudálo nic, co by vyvolalo větší poprask. A také od udělení GrandPrix archtiektů 2013, kterou získala stavba Uhelného mlýna ve šroubárně, nemáme zřejmě žádnou událost, která by udělala větší díru do světa.

STAŘÍ MISTŘI: Grafik Franta

idnes.cz – STAŘÍ MISTŘI: Grafik Franta

Přesto potěší, když se v celostátním médiu o nás píše pěkně, i když jen okrajově. V tomto článku si můžete dozvědět více o libčickém rodákovi, malíři, grafikovi, ilustrátorovi zejména dětských knížek Karlu Frantovi. Kdo v dětství nějakou tu knihu otevřel, a já doufám, že to byli skoro všichni, určitě se s jeho obrázky setkal, protože jich ilustroval více než stovku. Ve zmíněném článku se dozvíme, že Karel Franta “jako malý chlapec chodil každou neděli s kamarády do místního kina na westerny. Důl libčické cihelny pak chlapcům sloužil k nekonečným hrám na kovboje a indiány.”.

Více o Karlu Frantovi na idnes z datem 19. 2. 2016.

STAŘÍ MISTŘI: Grafik Franta

idnes.cz – STAŘÍ MISTŘI: Grafik Franta

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>