Komentář občana k oficiálnímu webu města

Po negativních zkušenostech s korespondencí s místním městským úřadem a to jak v době minulé, tak i v současnosti, předložil dne 30.11.2020 pan Jan Dobeš všem zastupitelům prostřednictvím e-mailu k posouzení komentář k informacím, které jsou na oficiálním webu našeho města.

Předložil jej s vírou, že poukáže na nedostatky a dopomůže oficiálnímu webu být aktuální a kvalitní a nebyl pro ostudu jako je tomu z jeho pohledu nyní. O městský web se stará městský úřad.

Pan Dobeš se na náš spolek obrátil, zda bychom na webu Libčických křižovatek zveřejnili jeho postřehy v úplné formě. Autorovi, který se svým podnětem snaží upozornit na: a) dlouhodobě neaktualizované informace na “Oficiálním webu Libčic”, b) neprůhledná, netransparentní výběrová řízení a c) nehospodárná nakládání s veřejnými prostředky, vyhovujeme a níže předkládáme úplnou verzi jeho komentáře.

Komentář – oficiální web města Libčice k 21.11. 2020

autor komentáře: Jan Dobeš

Komentářů: 2

  1. Roman Šebl napsal:

    Souhlasím s tím, že informace na webu města mají být aktualizované. Sám jsem požádal nedávno, aby byla aktualizována složení jednotlivých komisí a výborů, byly nahrány všechny jejich zápisy – pokud jako takové existují.

    Pravidla pro zadávání veřejných zakázek (které byly dle nedávného zjištění starostou skutečně porušeny – píšu v tištěných Libčických Křižovatkách – str. 7) mají být taktéž bezesporu na webu města, čímž by se některé mechanismy panu Dobešovi vyjasnily a některé postupy by u něj nevzbuzovaly takové pochybnosti. A to je ostatně plně v zájmu města, aby občan neměl pochybnosti. Stačilo by málo.

    Očekávám, že ve většině případů město informace na web doplní (to, že má vznikat nový web není rozhodně argumentem pro to, aby stávající neobsahoval potřebné informace) a zakázky vzbuzující pozornost autora komentáře vzbudily i pozornost na mé straně – za což autorovi komentáře děkuji.

    Chyby ve smlouvách o dílo jsou kapitolou samy o sobě. Rozpor mezi jednotlivými ustanoveními ve smlouvě nejsou vůbec dobrou vizitkou. Na posledním jednání zastupitelstva (tedy alespoň na posledním jednání, na kterém byla umožněno opozici se vyjadřovat) se kolegyně, paní Márová, dotázala, kdo zakázky koordinuje a tvoří jejich zadání. Z odpovědi, která byla na úvod od pana starosty vysloveně vyhýbavá padla nakonec jména – pan starosta a pan Čermák. To k vysvětlení, kdo za komentovanými smlouvami primárně stojí.

  2. Martin Sekera napsal:

    Dobrý den, je to jen dílčí drobnost nekomentující celek. Ale záleží mi na tom, aby měla knihovna, uvedená v sumáři pana Dobeše na str. 2, dobrou pověst, pracuje v ní moje žena. Jiná informace než ta, kterou uvádí pan Dobeš, nemohla k datu jeho zjišťování ani být. Další aktualita mohla přijít až k režimu otevření knihovny, a to se stalo včas 2.12.2020. Viz https://www.libcice.cz/aktualita/1014-vraceni-a-pujcovani-knih.html
    https://www.libcice.cz/aktualita/1037-knihovna-otevira-7-prosince.html

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>