Od pondělí nový vlak z Masarykovo nádraží s odjezdem v 16:21

Od pondělí 13.12.2021 přibude v rámci odpoledního spojení Praha – Libčice spoj s odjezdem v 16:21 z Masarykovo nádraží.

Tuto pozitivní změnu pro spojení Praha – Libčice jsme připomínkovali minulý rok v rámci projednávání jízdního řádu ČD a v reakci na ní bylo sděleno, že od 12/2021 se s tímto rychlým spojením již počítá. Skvělé, že tomu tak je!

Pozor staví jen v Libčicích nad Vltavou nikoliv v Letkách. A jezdí jen v pracovní dny. Tak šťastnou cestu!

Připomínka vypořádání připomínek pro jízdní řád ČD 2020/2021 zde.

Komentářů: 2

  1. Vlastimil napsal:

    To je dobrá zpráva. A teď ta špatná? Podle http://www.sdo2022.cz/ vidím, že bude kraj chtít po Libčicích platit ročně za vlak 300 tisíc, za autobus 456 pak 500 tisíc (!!!). Využití vlaku bude o několik řádů větší, takže jak to asi dopadne… Nevíte o tom něco víc?

  2. Roman Šebl napsal:

    V návrhu rozpočtu na rok 2022 se v předloženém materiálu na středeční ZM s těmito výdaji nepočítá. Je otázkou tedy, zda již město o tomto výdaji bylo ze strany kraje oficiálně informováno.

    Při přepočtu na autobusem obsloužené osoby to bude pro autobus dosti nahnuté. K diskuzi může být například jisté omezení spojů (což by se také mělo projevit do snížení příspěvku kraji) než úplné zrušení. Ale uvidíme, zatím tento výdaj zastupitelstvu předložen není.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>