Jak se daří libčické dětské lékařce MUDr. Kuglerové?

Před pár dny jsem navštívila dětskou lékařku MUDr. Mirku Kuglerovou, abych zjistila, jak se jí v ordinaci nyní daří. Jak sama říká, o děti nouzi nemá, právě naopak. To ostatně vypovídá o spokojenosti rodičů s péčí, kterou paní doktorka spolu se sestřičkami malým pacientům poskytuje.
S paní doktorkou se známe od začátku. Byla jsem v roce 2010 u přestavby nebytových prostor na dětskou ordinaci a držela palce, aby počet registrovaných dětí rychle dosáhl optimálního počtu 800. Nyní je však na čísle 1300 a blíží se stropu kapacity ambulance.

Paní doktorka si váží výhodných podmínek, které jí město ve svých prostorách poskytuje. Vytíženost pediatra je však nyní na hraně. Proto dva roky upozorňuje na potřebu rozšíření ambulance o pracoviště pro dalšího lékaře. Stop stav pro nové pacienty by vyhlásila jen velmi nerada, protože moc dobře ví, jak důležitá je dostupnost dětské péče v místě bydliště. Ze stejného důvodu jsem před časem navrhovala zvážit umístění dětské ordinace do plánovaného městského domu na náměstí.

Také vám to nápadně připomíná situaci se školkou? Možná řešení se nabízejí, radnice však opět reaguje opožděně. Zdravotní péče i školství přitom vyžadují promyšlená a koncepční řešení na delší dobu. O změnu přístupu vedení města se zasadím.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>