Twitter? Moderní Tam-Tam

Moderní technologie

doplněno Už je to tak. Staré dělá místo novému. A tak i Tam-Tam byl počátkem 21. století nahrazen Twitterem  a to dokonce i v obcích velikosti Libčice nad Vltavou. Celá věc neproběhla hladce, novinka dlouho narážela na odpor místní populace. Paličatí libčičtí sousedé zakládali domobranu, a ve svatém hněvu dokonce nedopatřením upálili několik zákonem chráněných ledňáčků, když jim potulný odborník procházející městem do Dolan sdělil tajemství, že Twitter je “takový ten modrý ptáček”.

O útrapách, jež v těch dnech zakoušel od svých spoluobčanů drobný řemeslník toho jména (bez adjektiva „modrý”), si raději ani nebudeme povídat. Smutné příběhy do kroniky našeho města opravdu nepatří.

Nicméně nakonec, nedlouho po pazourku, chvíli za vodovodním potrubím a pár let po vlažném přijetí elektřiny – pak dokonce i internetu, vzali domorodci na milost i tuto technologii. Ostatně, tou dobou už prakticky celá libčická vyšší společnost vládla tzv. Fay’s Bůgem a byl to právě tento nástroj, který jako perlík a těžké kladivo elektronické doby otevřel zarezlá a nepromazaná vrata do libčických domácností i pro svého komunikačního souputníka – Twittera.

Libčický život na twitteru stále nedosahuje průbojnosti městského rozhlasu, ale existuje pár účtů, které stojí za to sledovat, pokud vás zajímá, proč je najednou stráň vedle Chýnovské ulice čistší, nebo pokud vám nestačí Libčické noviny, ba dokonce ani Libčické křižovatky, a chcete mít k dispozici pestrou názorovou paletu na dění ve městě.

Twitter, jak na to

Pojďme si ukázat některé zajímavé libčické twitterové účty (máte-li jiné tipy, pod článkem je diskuse), zde je náš “čtenářův výběr”.

Pokud touto technologií dosud nevládnete, ale máte v kapse chytrý telefon s datovým tarifem, může se to na cestu vlakem do práce hodit (i když on ten ranní vlak funguje taky jako slušná drbárna).

PS: Twitter je médium okamžiku a hodně tíhne k mobilním zařízením, kde se v rychlosti, na ulici a displejové klávesnici sem tam ztratí háček nebo čárka. Tolerance uživatelů k těmto nedostatkům je vyšší.

Koho sledovat?

LibcickeKrizovatky No přeci nás, Libčické křižovatky. Twitterový účet, o který se stará pan Petr Schönfeld, nekopíruje obsah našich stránek, ale k dění v obci se vyjadřuje často a pravidelně.
 LibcickeKrizovatky
@LibcicKriz

Jiří Sochor Další aktivní libčický účet patří zastupiteli za ODS (a nezávislé) Jiřímu Sochorovi. Četnost příspěvku vysoká a Libčice v centru pozornosti (byť se tu dozvíte i něco ze světa mimo naše údolí)
Jiří Sochor
@JirkaSochor

Martin aus Bartošov A další aktivní účet, který se tentokrát věnuje čistě libčickým věcem. Tenhle účet je k městu hodně kritický. A většinou mezi prvními informuje o podstatných událostech a dokumentech. Autor je tak trochu tajemný a o jeho identitě se obecně ví pouze v kterém domku (prý) bydlí. Vše ostatní jsou jen nepodložené zvěsti a odstrašující mystifikace.
Martin aus Bartošov
@MartinLibcice

A koho nesledovat?

Mrtvé duše a elektronické zombíky. Stejně se od nich nic nedozvíte.

ZŠ Libčice n Vltavou Určitě nemá cenu sledovat účet naší místní školy. Existuje, ale v roce 2009 ho někdo založil, aby na něj hned v roce následujícím úspěšně všichni zapomněli. Takže nabízíme aspoň poslední dochovaný tweet čistě z archeologických důvodů.
ZŠ Libčice n Vltavou
@zslibcice
  • ZŠ Libčice n Vltavou @zslibcice  ·  22. 10. 2010 – Kloboukový den http://skola.libcice.cz/aktualita.php?id=232

 

 Město Libčice n.Vlt I město má svůj účet a na něm se všechno podstatné stihlo odehrát během roku jediného – 2010. Ten rok je pro moderní komunikaci v Libčicích zřejmě zakletý… alespoň tedy pro časozpytce opět pietní vzpomínka v podobě toho posledního, co zhasnul světla a zamknul…
Město Libčice n.Vlt
@libcice
  • Město Libčice n.Vlt @libcice  ·  7. 11. 2010 – Změna místa konání ustavujícího zastupitelstva: http://www.libcice.cz/go.php?id=61

PS: město má nejspíš dokonce účty 2. Ten druhý je mrtvý od samého začátku (Libčice nad Vltavou @MestoLibcice).

Pokud vás Twitter nebaví, je to z účtu poznat. To lze doložit i dvěma existujícími účty, které patří libčickým zdravotníkům:  Lékař Libčice @lekar_libcicelekar.libcice @lekarlibcice.

Kapitánův deník, dodatek:

I já se někdy na twitteru vyjadřuji k libčickému dění. Byť ne tak často, protože raději píšu na Křižovatky. Můj acount je Marek Coufal @Cowfall.

7. 5. – Doplnění

Sledujíc včera heroickou zpravodajskou práci během Mimořádného zastupitelstva o KD a tweety tekoucí přímo ze sálu, chytám se za nos a přidávám další důležitý libčický zpravodajský účet.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>