Kandidáti LOSu o sobě V.

Matěj Štětka, Simona Šímová, Jan Framberk

Pátá trojice našich kandidátů o sobě. Teď už znáte všechny naše kandidáty.

LOS - LIBČICKÝ OBČANSKÝ SPOLEK

Matěj Štětka

Matěj Štětka, kandiduje za LOS na 1. místě

“V Libčicích žiju přes dvacet let. Jak moje žena, tak i naše dvě dcery zde vyrůstaly od narození. A taky ještě další dvě kočky, přírodní kočky. Bez úzké vazby na přírodu, kterou do mě jako dítěte vložila má, dnes devadesátiletá babička, bych se v malém domku na náměstí cítil dost uvězněně. Proto jsem se naučil včelařit a pečuju o devět včelstev. S nadsázkou tvrdím, že jsem se k tomu připravil studiem na Přírodovědecké fakultě UK. Jsem rád, že ve funkci místostarosty v letech 2006 – 2010 jsem pomohl do města přivést bankomat, dotaci na Oranžové hřiště, malé i velké dotace z různých zdrojů (jako bylo například mnohamilionové zateplení mateřské a základní školy, předzahrádku ve školce), společně s Martinem Sekerou zavést tradici fondu školského rozvoje, podpory společenských organizací. Nejvíc jsem pyšný na to, že se mi povedlo získat pro město libčickou náplavku, která se již stává místem využívaným pro různé kulturní a společenské akce. Před časem jsem přijal nabídku primátora Ústí nad Labem a v současné době mu pomáhám zvládnout závěr jeho funkčního období.”

CO  tomu řekli doma?
Moje dcery to přijaly s porozuměním. Moje žena mi to, v souvislosti s naštvanými články na mou adresu v Libčických novinách a na liběhradském webu v uplynulých čtyřech letech, zpočátku vehementně rozmlouvala, ale postupně i ona musela uznat, že z boje se neutíká.

PROČ  jsi přijal své místo na kandidátce?
Řeknu pouze jedno slovo. Odpovědnost. Vůči lidem, které mám rád. Vůči své rodině. Vůči všem těm, kteří mi v minulosti vyjadřovali svoji podporu a dodávali optimismus a dobrou náladu.

JAK  chceš městu a jeho lidem prospět?
Toto je moje třetí účast v komunálních volbách. Často jsem v předešlých letech při své práci pro naše město používal známé latinské přísloví „Přes překážky ke hvězdám“, a to použiji i nyní. Když jsem v roce 2006 kandidoval poprvé, netušil jsem, co moje angažmá v Libčicích bude znamenat a jak moc ovlivní můj život.  Po čtyřech letech jsem si mohl říct, že jsem sám před sebou obstál. A snad i před lidmi, kteří mi dali svůj hlas. V roce 2010 jsem stál podruhé na témže startu. Čtyři roky v opozici byly tvrdou, ale potřebnou školou. A myslím, že i tuto roli jsem zvládnul se ctí. Nyní stojím na startu po třetí. Rozhodl jsem se, že se nenechám ovlivnit minulostí. Budu se snažit tvořit budoucnost. A navazovat na to, co již bylo lidmi okolo mě v minulosti pro město připraveno.
A co považuji za nejdůležitější? Je nutné nastartovat prospěšné projekty a znovu motivovat lidi okolo nás, aby byli ochotni přiložit ruku k dílu a udělat něco pro ostatní. Bez obav, strachu a s vědomím, že jim za to i někdo, alespoň z vedení města, poděkuje. A bude to myslet doopravdy.  Jsem rád, že členové LOSu mi dali šanci postavit se do čela jejich kandidátky. O tom, co bude dál, rozhodnou voliči. Já si můžu jenom opakovat: „Přes překážky ke hvězdám“.

LOS - LIBČICKÝ OBČANSKÝ SPOLEK

Simona Šímová

Simona Šímová, kandiduje za LOS na 11. místě

“Mám ráda nejen svou úžasnou rodinu, ale i Libčice nad Vltavou. Proto zde žiji již přes dvacet let, vychovávám tady tři děti a nemyslím si, že by to mělo být jinak. Cítím a vím, že patřím do zdejší pospolitosti lidí. Spoluzakládala jsem mateřské centrum Malina, na Libčické plovárně jsme se snažila vytvořit prostor pro kulturně sportovní vyžití nejen pro rodiny s dětmi, ale i seniory. Ráda organizuji volnočasové aktivity. Podnikám v oblasti účetního poradenství a vedení účetnictví. A tyto znalosti se dnes velmi hodí, protože volný čas, sport, zábava potřebují ke svému naplňování finanční zajištění, správné a hospodárné zacházení s penězi, zpravidla dotačními nebo dobrovolnickými.”

PROČ  jsi přijala své místo na kandidátce?
Byla jsem zticha, nijak jsem se k dění v Libčicích nevyjadřovala, ale nečinnost k ničemu nevede a nepomůže – nic se nezmění. Proto chci  veřejně podpořit  to, v co věřím a co mi dává naději „na změnu pro Libčice“.

JAK  chceš městu a jeho lidem prospět?
Svým pozitivním přístupem k životu, osobním nasazením a odbornými zkušenostmi v oblasti ekonomiky a dotací.

CO  tomu řekli doma?
„To to trvalo …. stojíme za tebou.“

LOS - LIBČICKÝ OBČANSKÝ SPOLEK

Jan Framberk

Jan Framberk, kandiduje za LOS na 14. místě

“Do Libčic jsem se přestěhoval před osmi lety. Tím pro mě začala nová éra života. Začali jsme spolu s přítelkyní bydlet bez rodičů. Za kamarády z šachů jsem to neměl tak daleko. Nové přátele jsem si našel poměrně rychle, dá se říct, že v našem městě žije spousta šikovných a milých lidí, kteří ochotně pomůžou či poradí, když je člověk v nouzi. Mezi mé koníčky patří také rybaření, jsem šťastný, že naším městem protéká Vltava, asi Vám nemusím popisovat pocity a dojmy, když člověk sedne na břeh a pozoruje sílu toku a všude přítomnou flóru a faunu. Rád se zajdu podívat, jak se našim sportovním týmům daří měřit síly s ostatními. Fandím a sám jsem hrál nebo hraji fotbal a ping – pong, šachy, na házenou se rád dívám, protože padá hodně gólů.”

PROČ  jsi přijal své místo na kandidátce?
Matěj Štětka mi po jednom sezení LOSu v Kulturáku poblahopřál ke zvolení, ukázal mi na papíru, že jsem na 14. místě, a tak trochu už jsem neměl a nemám možnost cuknout. Ale bez nadsázky, dávám tím najevo svůj vztah k lidem ve spolku.

JAK  chceš městu a jeho lidem prospět?
Mám pocit, že ze 14. místa zvolen nebudu, tak nebudu psát, že se budu řádně připravovat na zastupitelstva, zvažovat každé rozhodnutí atd…., městu pomáhám již 8 let, radím městu, příspěvkovým organizacím a příznivcům Libčic  s dotačními tituly, které by šlo čerpat a realizovat (ne)investiční záměry. Dále hraju šachy a pinčes…., bohužel za jiné oddíly než oddíly v Libčicích, ale nebráním se pomáhat místní mládeži s nadšením pro sport, jsem ochoten kus vědomostí a dovedností jim předat….což jsem v minulosti dělával. Jsem optimista, tak podpořím jakýkoli byť bláznivý nápad, který v dobrém světle zviditelní město.

CO  tomu řekli doma?
Mám pocit, že to ještě neví…, ale tuší.

 

 

 

Komentářů: 4

  1. Jirka napsal:

    Matěj ŠTĚTKA : Před časem jsem přijal nabídku primátora Ústí nad Labem a v současné době mu pomáhám zvládnout závěr jeho funkčního období.“
    Tak nevím jestli je dobré se chlubit spoluprácí s primátorem Ústí n/L u p. Štětky. Vyz odkaz: http://www.stoptunelum.cz/hotel-vetruse.html nebo třeba tady :http://www.top09.cz/regiony/ustecky-kraj/regionalni-organizace/top-09-podali-jsme-stiznost-na-nezakonnost-zastupitelstva-15578.html.
    A to je na internetu o zneužívání dotací panem primátorem(ČSSD) nebo jeho spojencema docela dost napsáno. Pokud pan Štětka podporuje a pomáhá tady, tak mám obavy aby v případě starostování a dělání takovích aktivit v Libčicích JEŠTĚ NĚCO Z LIBČIC ZBYLO :-(.
    O vrácení dotací je toho taky docela dost napsáno!!!

    • Matěj Štětka napsal:

      Upřímně řečeno nechápu, jakou souvislost mají údajné (neprokázané!) kauzy primátora Ústí nad Labem Víta Mandíka, které se vztahují k době dávno před mým angažmá v Ústí, s mojí kandidaturou v Libčicích.

      Doporučuji ti Jirko, pokud to ovšem již nevíš, zeptat se příslušných pracovníků městského úřadu v Libčicích nad Vltavou, zda naše město muselo někdy vracet nějakou z řady dotací v objemu mnoha milionů korun, které jsem měl ve funkci místostarosty města na starost v letech 2006-2010.

  2. Ladislav napsal:

    Vážený pane Štětko,
    To, že jste začal s ústeckým primátorem Vítem Mandíkem spolupracovat až po jeho kauzách, je pro vás spíš přitěžující. Spojovat svou kariéru s osobou trestně stíhanou za projekt vítání občánků ve mně vzbuzuje mnoho otázek.
    Pro vás je to však asi něco běžného, jinak si nedovedu představit, že byste byl propojen rovnou přes tři firmy s uhlobaronem Antonínem Koláčkem. V asi nejsledovanější privatizační kauze novodobé historie , která se týká Mostecké uhelné společnosti, dostal Antonín Koláček od švýcarských soudů za podvod, praní špinavých peněz a porušování povinnosti při správě správě cizího majetku 52 měsíců vězení nepodmíněně.
    Pro upřesnění uvádím všechny tři firmy, přes které jste byl s panem Koláčkem propojen:
    Most naděje – nadační fond v likvidaci – Matěj Śtětka člen správní rady 13.7.2005 – 5.8.2008
    České Švýcarsko o.p.s. – Matěj Štětka předseda správní rady 14.6.2005 – 31.3.2007
    Česká báňská nadace – Matěj Štětka člen dozorčí rady 31.10.2003 – 31.8.2005
    Obávám se o budoucnost našeho města, pokud budete chtít své zkušenosti, které jste získal při těchto svých angažmá, využívat při řízení našeho města.

  3. Martin Sekera napsal:

    Neměli bychom tedy, pane Ladislave, společně pana Štětku jít pro jistotu udat, abychom zabránili nejhoršímu? Snad nám nikdo nebude vyčítat, pokud ovšem budeme mít odvahu se pod udání podepsat, když budeme poněkud snaživější a zákonnou povinnost oznámit trestný čin trochu preventivně předběhneme. Pak také nezapomeňme ve veřejném zájmu provést týž preventivní úkon na Cyrilu Svobodovi, řediteli Diplomatické akademie a bývalém ministru zahraničí, Zbyňku Linhartovi, starostovi Krásné Lípy, Petru Gandalovičovi, našemu velvyslanci v USA (ten má ke všemu ještě jistě platnou bezpečnostní prověrku, to bychom měli také utíkat nahlásit na NBÚ). To jen tak na ukázku kvůli známosti jmen, jejichž nositelé měli podobný správněradní vztah ke Koláčkovi jako Štětka. Pojďme ještě více pátrat v hlubinách internetu a to by v tom byl čert, abychom nevyčmuchali ještě nějaké další stopy a neodkryli další hrozivá propojení k velkému černému byznysu uhelných baronů. Divné ovšem je, že se pan Štětka asi nějak špatně propojoval, když mu nedošlo žádné obvinění, jen hypoteční účty – jak už to v tomhle věku u většiny průměrných rodin chodí. Konec lehké a přátelské ironie, pane Ladislave, promiňte, ale pobavila mě vaše dětinská prostořekost. Příště, než něco tak vážného sdělíte, poraďte se s někým moudrým. Mimochodem, kdybychom se obávali oprávněnosti takových hrozeb pro Libčice v případě volebního úspěchu pana Štětky, tak ho a) nestavíme na kandidátku, b) neotevíráme na svých stránkách možnost cokoli a kohokoli komentovat. Anebo bychom vaše odhalení okamžitě vymazali. Hezké pátrací dny přeju.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>