Tip: konec prázdnin vlakem

Konec prázdnin to není veselé téma. Ale blíží se a děti už se pomalu začínají vracet z táborů, z chalup, od prarodičů… S mírným předstihem, aby se z toho volna trochu “vzpamatovaly” a pomalu zase najely na “školní rytmus”. Pokud jim těch posledních pár dnů před nástupem do školy chcete zpestřit, máme tip (od čtenářky).

Ten tip vás zavede na libčické vlakové nádraží. České dráhy totiž podporují některé instituce (jako třeba ZOO) nebo akce (jako třeba výstavu “Večerníček slaví 50 let”) poskytováním slevy na jízdné. Takže když už máte zaplatit vstupné za vizitaci ledního medvěda pro celou rodinu (o krmení pro kozy, či zmrzlině pro ratolesti nemluvě), sleva i úspora na ceně jízdenky se může hodit.

Z aktuální nabídky si vyberete zde: stránky Českých drah – “Vlakem za zážitkem”. Na konec prázdnin jsme pro vás předvybrali 2 tipy nejtypičtější.

Výstava "Večerníček"Na výstavu “Večerníček slaví 50 let” vlakem!

  • Praha, do 13. 9. 2015 ve Valdštejnské jízdárně a v Museu Kampa
  • se slevou 50 % na zpáteční jízdné z kterékoliv místa v ČR. Slevu Vlak+ lze navíc kombinovat i s poloviční slevou pro děti do 15 let. Aby vám jízdenka se slevou VLAK+ byla uznána i pro zpáteční cestu vlakem, je nutné si ji nechat označit razítkem v pokladně Valdštejnské jízdárny nebo Musea Kampa (Sovových mlýnů).

ZOO PrahaS jízdenkou VLAK+ do pražské ZOO

  • cestujícím jedoucím do ZOO Praha poskytují slevu 25 % ze zpáteční jízdenky (žádejte o slevu VLAK+). Aby jízdenka platila i pro zpáteční cestu, musíte si ji nechat označit razítkem VLAK+ v informačním centru ZOO Praha u hlavního vchodu.
  • Pokud se u vstupu do ZOO prokážete jízdenkou VLAK+ (do stanice Praha hl. n., Praha-Holešovice, Praha-Libeň, nebo Praha Masarykovo nádraží), získáte navíc ještě slevu 20 % na vstupné do ZOO Praha.

Snad nikoho neodradí, že je se získáním slevy spojena trocha byrokracie – jízdenku si na “akci” musíte nechat orazítkovat, vždy musíte umět správně pojmenovat slevu, o kterou stojíte, a která je pravděpodobně pouze jednou z mnoha, které dráhy nabízejí. Ale výlet s dětmi má být o dobrodružství. Schválně, co myslíte, že dělaly na táboře? Chodily od stanoviště ke stanovišti a nechaly si razítkovat splnění úkolů, takže jim to půjde líp, než vám.  A taky to má být poučné – naučit je, jak sbírat razítka a potvrzení, je pro jejich “přežití” stejně důležité jako v prvobytně pospolné společnosti sběr těch správných bobulí.

A co říct na závěr: Tímto děkuji naší čtenářce za podnět.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>